Uwe Boll aast op Metal Gear Solid

Gameverfilmingen zijn de laatste jaren flink in opkomst, en dat hebben we allemaal te danken aan de meester van de slechte smaak en de incompetentie, de Duitse regisseur Uwe Boll. Zijn films zijn meestal game-adaptaties en kenmerken zich door hun theatrale en ronduit belachelijke mise-en-scenes, slechte actiescènes, walgelijke acteursregie, pathetische decors, smaakloze kostuums en bovenal een compleet gebrek aan visie. Zijn films floppen op alle gebied en eindigen meestal op de laatste plaats in de Imdb-ranking en in jaaroverzicht-lijstjes van de ‘slechtste film van het jaar’. Misschien hebben jullie al gehoord van House of the Dead, Alone in the Dark, BloodRayne. Weet dat elke blootstelling zware consequenties kan hebben, zoals aantasting van je smaak in films.

De reden waarom deze man nog films maakt heeft alles te maken met een krankzinnige fiscale wet in Duitsland waarbij verlieslatende films fiscaal aftrekbaar werden. De wet is ondertussen aangepast, maar niet voordat onze Uwe nog snel, 5 filmcontracten kon afsluiten tot in 2008.

Elke Uwe Boll film is dan ook een ware nachtmerrie voor de vele gamers. De soms zo visueel en filmisch verbluffende games zien er uit als verfilmde toneelstukken gemaakt door een bende debielen die nog nooit een camera van dichtbij hadden gezien. Een aantal videogame-makers, zoals die van Half Life, hebben al een pact gesloten, om hun games te beschermen van Uwe Boll, die beseft dat hij het nu zal moeten redden zonder de steun van de Duitse overheid. Voor vele ondernemers die weinig van film afweten lijkt het er nu op dat Uwe in trek is.

Het oog van de Duitser is ondertussen gevallen op Metal Gear Solid, een spel waarin je in de huid van een James Bond meets Snake Plissken in de basis van terroristen moet infiltreren om de boel op te blazen. (pic 1, pic 2, pic 3, pic 4, pic 5 en pic 6)

“Now people are coming to me with Metal Gear Solid. They wrote a script, and Konami basically paid these people to write it. And I hope that Metal Gear Solid will be working.” Op de vraag of hij echt Metal Gear Solid wou maken zei Uwe boll: “Yeah, absolutely. And especially with the Doom situation. I think we could do it a lot better, its one of the top five of all time.”

Uwe beseft dit en zal de komende 3 jaar alles op alles zetten om zijn “gestolen” toekomst veilig te stellen. Gestolen tussen aanhalingstekens, gezien hij geen illegale praktijken heeft ondernomen, maar die man is GEEN regisseur en verdiend in geen enkel geval de vele projecten die hij in zijn schoot krijgt. Hij is een blaam voor iedereen die de filmindustrie waardeert en respecteert, een klap in het gezicht van alle jonge talentvolle regisseurs en een regelrechte schande voor al de game-liefhebbers. Daar bovenop groeit zijn arrogantie met de dag en spuwt hij naar Hollywood en laat hij zijn acteurs nauwelijks aan het woord – of teminste niet zonder te weten op voorhand wat ze gaan vertellen. Your days are numbered, Mr. Boll.

Update 10/06/2006: De Duitse regisseur Uwe Boll die het leven van vele gamers zuur heeft gemaakt door het op erbarmelijke wijze verfilmen van een hele lijst populaire games: House of the Dead, Alone in the Dark, Bloodrayne, Dungeon Siege, Far Cry, Hunter: The Reckoning, Fear Effect en Postal.

Bij de verfilming van die laatste game, gebaseerd op een controversiëel spel waarin de speler als postbode onschuldige mensen op allerlei wrede manieren moet ombrengen, geeft Boll zijn critici de mogelijkheid om terug te slaan – letterlijk. Boll roept critici op om met hem in de boksring te klimmen en alles daar uit te vechten. In zijn oproep worden Roger Avery en Quentin Tarantino al genoemd als tegenstanders die Boll graag wil ontmoeten. Beelden van de gevechten worden gebruikt in Postal, die ergens in 2007 moet verschijnen.

***Related Posts***
05/10/2007: Escape From New York remake
13/04/2007: Schandalige Postal trailer
26/09/2006: Uwe Boll maakt korte metten met filmcritici in de boksring
17/05/2006: Metal Gear Solid dan toch verfilmd

***Related Game Posts***
27/06/2006: In the Name of the King trailer
14/03/2006: Prince of Persia verfilmd
24/01/2006: Silent Hill trailer + pics
03/12/2005: Guillermo del Toro regisseert Halo
26/11/2005: Tekken film met Jet Li ?
02/11/2005: Halo verfilmd
26/10/2005: Uwe Boll ontmaskerd
22/10/2005: Vin Diesel wordt Hitman
05/08/2005: Oorspronkelijke cast terug voor The Godfather en Scarface
01/07/2005: Uwe Boll niet te stoppen
28/06/2005: Max Payne verfilmd
05/05/2005: Setfoto’s van Doom
13/04/2005: Grand Theft Auto
31/01/2005: Bloodrayne
29/01/2005: Alone in the Dark
17/12/2004: Splinter Cell verfilming
15/12/2004: Doom verfilming
03/12/2004: Het filmische Silent Hill

1 Comment

 1. Ente

  “Metal Gear Solid, een spel waarin je in de huid van een James Bond meets Snake Plissken in de basis van terroristen moet infiltreren om de boel op te blazen”

  De hoofdpersoon uit Metal Gear is vernoemt naar
  de hoofdpersoon uit Escape from New York omdat dat één van de favoriete films is van de maker van het spel.

  Bij het eerste deel op de Playstation gebruikt Snake
  zelfs de kleine 1 persoons onderzeër die ook in de film te zien is.
  Snake is ook steeds meer op Kurt Russel gaan lijken
  (de acteur die Snake Plissken speelt in de film) naarmate de game meer delen kreeg.
  In het komende deel voor de ps3 komt hij zelfs aan
  met het ooglapje.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *