Batman rivaal Harvey “Two-Face” Dent

Terwijl James Bond zijn Bondgirls aan het kiezen is zien we de gemaskerde prins van Gotham City zoeken naar zijn volgende rivalen. Josh Lucas (Stealth, A Beautiful Mind, Around the Bend) was al eerder in de Marvel comicverfilming van de Hulk te zien maar hij gaat waarschijnlijk ook zijn opwachting maken in de Batman Begins sequel (2008).

Lucas is kandidaat voor de rol van Harvey ‘Two Face’ Dent, het personage dat Tommy Lee Jones vertolkte in Batman Forever (1995). Als Lucas de rol voor zijn rekening neemt dan moet hij wel tekenen voor twee Batman films, iets wat voor Eric Bana in de Hulk blijkbaar niet meteen het geval was (zie post). Lucas heeft al eerder aan de zij van Christian Bale gespeeld in de film American Psycho.

Het karakter van Harvey Dent zal in de sequel geïntroduceerd worden maar zal pas in de derde film transformeren tot zijn kwaadaardige alter ego Two Face. Naast Lucas is ook acteur Liev Schreiber (The Manchurian Candidate) in the running voor de rol van Dent. Ik heb een voorkeur voor Josh, maar beide acteurs zouden de rol met brio vertolken.

In de oorspronkelijke comic was de nog jonge procureur, Harvey Dent, bevriend met Bruce Wayne (Batman) en commissaris Gordon, en vormden een stevige alliantie tegen de georganiseerde misdaad. Maar tijdens de hoorzitting van maffiabaas Marconi wiep deze een brandend zuur in het gezicht van Harvey. De jonge procureur werd aan één zijde compleet gemutileerd. Terugdenkend aan zijn traumatische jeugd begon Harvey steeds meer controle te verliezen over zijn eigen psyche. Dent werd “Two Face”, een sociopaat wiens moorddadige acties werden gedicteerd door het opwerpen van een munt: kop of munt, leven of dood, wijzend op zijn zieke psychologische dualiteit.

In het vooralsnog ongetitelde vervolg op Batman Begins zal Batman samen met Dent de strijd aanbinden met Jack Napier, b.k.a. The Joker (pic 1, pic 2), het personage dat gespeeld werd door Jack Nicholson in Tim Burton’s Batman (1989). Ook hier doen verschillend namen de ronde, zoals: (in volgorde van voorkeur) Johnny Depp, Crispin Glover, Michael Keaton, Sean Penn en Adrien Brody.

Sommige fansites beweren dat ook Oswald Chesterfield Cobblepot a.k.a. The Penguin (pic) in de sequel zal gepresenteerd worden. Dit personage werd eerder vertolkt door Danny De Vito in Batman Returns (1992). De acteur die hiervoor in aanmerking zou komen is Philip Seymour Hoffman. En volgens de nieuwsberichten zouden er al gesprekken zijn geweest met de acteur. En gezien de toon die Nolan hanteert voor zijn films en zijn eerbetoon aan de oorspronkelijke comics, denk ik dat we geen clowneske man zullen aantreffen in een pinguin-pak, maar eerder de Russische wapenhandelaar die werkt voor de maffia en groot liefhebber van alles wat vogel-achtig is, zoals pinguins.

Geen vrouwen? Ik wacht zelf nog altijd op bevestiging van het personage van Harley Quinn (foto), de verloofde van The Joker, die zou kunnen gespeeld worden door Angelina Jolie, Scarlett Johansson of, God spare ons, Jessica Simpson. Maar het gerucht doet de ronde dat het Talia Al Ghul (pic) de dochter van Ra’s al Ghul en grote liefde van Batman. Er is nog geen bevestiging maar de kans is groot dat Rachel Weisz deze rol zal vertolken. De tijd zal het uitwijzen, 2008 ligt nog heel ver weg.

***Related Posts***
01/08/2008: The Dark Knight filmbespreking
17/12/2007: 5 minuten The Dark Knight op You Tube
12/12/2007: Eerste teaser poster The Dark Knight
13/11/2007: The Dark Knight teaser
04/04/2007: Sarah Michelle Gellar als Harley Quinn
26/01/2007: De rol van Rachel Dawes is niet meer voor Katie Holmes
12/01/2007: Jamie Foxx als Harvey TwoFace Dent ?
01/08/2006: The Dark Knight casting nieuws
21/07/2006: Heath Ledger getipt voor de rol van The Joker
08/07/2006: Batman vs Superman opnieuw op tafel
08/01/2006: Batman rivaal Harvey “Two-Face” Dent
29/10/2005: Michael Keaton of Sean Penn als The Joker ?
22/06/2005: Geen Batman vervolg voor Katie Holmes
17/06/2005: Batman Begins filmbespreking
10/06/2005: Batman Begins soundtrack
19/04/2005: Batman Begins pics
17/04/2005: Batman vs. Superman
19/03/2005: Batman Begins op Imax scherm + trailer en samenvatting
11/12/2004: De Promotiecampagne van Batman Begins is begonnen
27/10/2004: Katie Holmes in Batman Begins
17/09/2004: Christian Bale is Bruce Wayne/Batman

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *