The 40 Year Old Virgin met Steve Carell

Als er een show is die ik geregeld bekijk is het ‘The Daily Show’ (de link staat in een blauw icoontje onderaan rechts) met de schitterende host Jon Stewart. In het begin waren er geregeld interventies met Steve Carell. Ondertussen maakt Steve furore in Amerika met zijn laatste film The 40 Year Old Virgin (2005). Deels te maken door zijn populariteit uit de The Daily Show, deels om het leuke scenario, en deels ook doordat er niet meteen betere films in de bioscoop zijn.

The Brothers Grimm (2005) werd verschrikkelijk slecht onthaald, en The Cave (2005) kreeg ook een lading scheld tirades te verwerken van pers en publiek. Om nog maar te zwijgen over de 3de release: Undiscovered (2005), een nieuwe idiotie van een popster die het wil maken als actrice, Ashlee Simpson. Deze film (9 miljoen euro) haalde nog geen 700’000 euro aan de box-office na het eerste en belangrijkste weekend.

Steve speelt de rol van Andy, een conservatieve, verlegen man en nog steeds maagd. Als zijn vrienden hier achter komen, doen ze er alles aan om hem aan de vrouw te krijgen. Andy speelt mee maar komt in de ene na de andere rampzalige situatie terecht. Totdat… hij een relatie krijgt met Trish, een vrouw met drie kinderen. ‘Eindelijk’, denken zijn vrienden, ‘nu gaat het gebeuren!’ Maar nee, Andy en Trish houden hun relatie voorlopig strikt platonisch…
En dit is het verdict van een aantal nieuwsgroepen:

“Wedding Crashers will gross close to $200 million by run’s end. If that’s the playing field comedy fans want to set, then The 40-Year Old Virgin deserves to outgross Titanic.”
Erik Childress, EFILMCRITIC.COM

“The 40-Year-Old Virgin is possibly the best comedy of the year”
Robin Clifford, REELING REVIEWS

“And here I thought this movie had a dumb-sounding title. Despite that, “The 40-Year-Old Virgin” is a hilarious sex comedy that’s smart, charming and sweet. “
Linda Cook, KWQC-TV (IOWA)

“The 40-Year-Old Virgin is surprisingly insightful, as buddy comedies go, and it has a good heart and a lovable hero.”
Roger Ebert, CHICAGO SUN-TIMES

Ga maar even een kijkje nemen naar de trailer van de film en laat me weten wat je ervan vond.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *