The Brothers Grimm en Tideland

Terry Gilliam is back! Na zijn grote tegenslag op de filmset van The Man Who Killed Don Quixote, moest Terry capituleren aan de overmacht van het sarcastische lot. Gelukkig was er een filmdocumentaire ploeg aanwezig die alles voor het nageslacht kon bewaren in Lost in La Mancha. Met een dergelijke vloek over de film zou het best kunnen dat dit avontuur nooit het daglicht zal zien. Of toch niet onder de leiding van Terry Gilliam. Maar de regisseur van Brazil, Twelve Monkeys en Time Bandits, bleef niet bij de pakken zitten en heeft twee nieuwe films op stapel liggen. De eerste heet Tideland, waar momenteel de laatste hand aan gelegd wordt. Een intimistisch verhaal van een jong meisje (gespeeld door de jonge Jodelle Ferland) dat na de dood van haar moeder aan een drug-overdosis, van de stad weg wordt gehaald naar een landhuis waar ze een nieuw leven zal beginnen. Haar bondgenoten zijn de lichaamsloze Barbie-popjes en de eigenaardige buurvrouw. In de film zien we ook Jeff Bridges die zelf een aantal schitterende setfoto’s heeft genomen. De man heeft blijkbaar verborgen talenten (…en een gaaf camera-objectief).

De andere film die op 28 september 2005 bij ons in de zalen verschijnt, is The Brothers Grimm. Het is het fantasierijke verhaal van de broers Jake (Heath Ledger) en Will Grimm (Matt Damon) die ten tijde van Napoleon op het Franse platteland van dorp tot dorp trekken om de plaatselijke bewoners op te lichten door denkbeeldige monsters en demonen te bestrijden. Wanneer de Franse autoriteiten echter op de hoogte gebracht worden van hun activiteiten, worden de twee oplichters verplicht om een echte zaak op te lossen. In de bossen tussen Duitsland en Frankrijk werden er namelijk een reeks moorden gepleegd onder zeer mysterieuze omstandigheden. Jake en Will moeten proberen te achterhalen wie of wat hiervoor verantwoordelijk is voor er nog meer mensen sterven. In de film is ook een rol weggelegd voor de mooie Monica Bellucci, wat op zich al een verstandige reden is om naar de film te gaan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *