Lord of War, Grizzly Man en De Zaak Alzheimer

Drie nieuwe trailers op het net waaronder een Belgische. Ja, de film van Erik Van Looy; De Zaak Alzheimer, zal in de Amerikaanse zalen verschijnen vanaf 19 augustus, onder de titel The Memory of a Killer. Ik heb de poster binnengekregen via email door Glenn en hij ziet er …eu… hoe zou ik het verwoorden…hij ziet er Belgisch uit. Alles jullie de film nog niet hebben gezien, dan zou het wel eens tijd beginnen worden dat jullie de film huren in de DVD-theek. Hij mag zeker gezien geworden.

De trailer vind ik behoorlijk goed, gezien ze erin geslaagd zijn om het verhaal te vertellen zonder dialogen. En voor de Engelstalige markt hou je best de “vlaamse” dialogen verborgen. Maar af en toe zie je toch teveel dat er maar 2.5 miljoen euro was om de film te maken en dat zie je ook in de trailer. Je hebt die actie-scenes die niet altijd even efficiënt zijn zoals de explosie van de auto of zelfs de beginscène met het kruisteken in het raam die eigenlijk nogal dom is. Een Luc Besson had dit uiteraard heel anders aangepakt. Kijk maar even naar de kadrages en montage in Léon. En dat heeft niets te maken met het grotere budget (17 miljoen euro). Daarom had het misschien beter geweest de trailer iets in te korten. Maar toch, knap. Hier zijn trouwens nog een aantal press-foto’s van de film: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 en 12.

Een andere trailer die gezien mag worden is deze van Lord of War. Ik kijk echt uit naar deze film met Nicolas Cage als wapenhandelaar. De regisseur van de film, Andrew Niccol, die ondermeer bekend is voor Gattaca en S1mOne blijkt zijn power mojo hebben terug gevonden. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Maar in tegenstelling tot De Zaak Alzheimer laat deze trailer misschien iets te weinig info los. Je weet eigenlijk niet meteen of de film een humoristische dan wel een dramatische ondertoon heeft. Ruimte voor speculatie. Niettemin, ik ben benieuwd.

De derde trailer die ik even wil onderstrepen is die van Grizzly Man, de nieuwe film van de levende legende Werner Herzog. Ik was eerder dit jaar verrast door Incident at Loch Ness (2004) op het Festival van de Fantastische Film in Brussel, waarbij Werner het scenario voor de film schreef alsook erin acteerde. En deze keer zit hij opnieuw zelf achter de camera voor deze documentaire film. Voor meer dan 40 jaar is hij de regisseur geweest van monumentale films zoals Fitzcarraldo en Cobra Verde. Grizzly Man vertelt het waargebeurde en aangrijpende verhaal van de grizzly-expert Timothy Treadwell, die niet levend uit de klauwen kwam van één van zijn “troetelbeertjes”. Timothy was een man die net zoals Jane Goodall in de buurt bleef van hun studie-objecten. Maar in tegenstelling tot de aapjes van Jane, deed Timothy dit met grizzly beren, waarbij hij vaak naar hen toe wandelde met de vinger in hun gezicht proclamerend: “Ik hou van jou, Bruine Beer! Ik hou van jou!”. Timothy en zijn vriendin werden later verslonden en half opgegeten teruggevonden. Werner Herzog heeft het filmmateriaal van de man kunnen bemachtigen en we mogen ons dus verwachtend aan een onthutsende film, van een geniale regisseur en een knettergekke wetenschapper.

***Related Posts***
15/03/2007: The Night Watchman gaat aan Erik Van Looy voorbij
25/03/2006: Erik Van Looy maakt zijn Hollywood debuutfilm ‘Dream House’
30/08/2005: De Zaak Alzheimer krijgt veel positieve kritieken in de VS
12/07/2005: Lord of War filmbespreking
21/03/2005: Incident at Loch Ness filmbespreking

1 Comment

  1. Glenn

    Hahaha… ok had blijkbaar niet mijn gewoon e-mail adres gebruikt !
    Het is dus Glenn, deplists is zo on-persoonlijk niet ?

    Groeten

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *