The Mummy 3, derde keer goede keer

Een genre waar ik altijd in de wolken van ben is de action-adventures die zich afspelen op exotische en vreemde settings. Denk maar aan de Indiana Jones reeksen. Bij het lezen van het nieuws dat er een 3de Mummy film zal worden gemaakt, verbaast mij dat niets. Integendeel, ik vond de mummy-films gewoon pure fun. De derde film zou The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) heten.

the mummy,the mummy 3,brendan fraser,miles millar,alfred gough,qin shihuang,joe johnston,rachel weisz,stephen sommers,the mummy returns,trilogie

Ik vraag me wel af hoe ze voor de derde keer “per ongeluk” een mummie zullen verrijzen…? Maar, in tegenstelling tot die xXx: rotzooi is de entertainment vrijwel gegarandeerd. De mensen van JoBlo schrijven naast de mogelijke Sin City 2 en 3, het volgende nieuws:

Stephen Sommers has completed a script for a third MUMMY sequel and is looking to start shooting at the end of this year and early 2006. There’s no word yet as to whether Brendan Fraser or Rachel Weisz will be back for this sequel but if Universal knows what’s good for them, they willl be. This is good or bad news depending on your feeling on the MUMMY franchise but it may just be happening so get used to it, kids.

Ik vond de 2de Mummy toch iets zwakker dat de eerste en hopelijk gaan ze niet verder bergaf. De fans van Brendan Fraser mogen aldus opnieuw genieten van een meer macho-Fraser dan datgene wat we gewend zijn van hem. Dit valt dus allemaal wel in zijn plooi.

Update 02/09/2006: Brendan Fraser zal voor de derde keer Rick O’Connell spelen in een nieuw vervolg op The Mummy. De bedenkers van de tv-serie Smallville, Alfred Gough en Miles Millar, zijn bezig met het script. In het nieuwe avontuur zal de familie O’Connell het gaan opnemen tegen China’s eerste keizer Qin Shihuang.

Voor de regie is Joe Johnston (Jurassic Park 3) benaderd, maar vooralsnog heeft hij niet toegezegd. Ook is nog onduidelijk of Oscarwinnares Rachel Weisz (The Constant Gardener, The Fountain)) terugkeert. In de eerdere Mummyfilms speelde de actrice de rol van archeologe Evelyn.

Wel is zeker dat Stephen Sommers, de schrijver en regisseur van The Mummy en The Mummy Returns, niet betrokken zal zijn bij het project. In 1999 werd The Mummy een verrassend succes. Het vervolg The Mummy Returns bleek een nog grotere hit ondanks de vernietigende kritieken van de pers.

Volgens studio Universal zal de komische avonturenfilm niet The Mummy 3 als titel krijgen. Waarom de studio het cijfertje achter de titel wil weglaten is niet duidelijk. Misschien komt dit omdat het niet meer hip is om een nummer toe te voegen aan een vervolgfilm. Rocky 6 heet daarom ook Rocky Balboa en Superman 5 werd Superman Returns.

***Related Posts***
22/06/2008: The Mummy 3 trailer
06/05/2008: The Mummy 3: Tomb of the Dragon Emperor
23/03/2007: Jet Li in The Mummy 3

4 Comments

 1. tomadde

  Als er staat : 3rd sequel, is het dan niet de vierde ?

  Reply
 2. dave

  heb je gelijk. Ze hadden moeten schrijven ‘second sequel’ of gewoon ’third part’. Zi zie je dat filmtitels alsmaar meer wiskundig beginnen te worden. Binnenkort ’the third prequel after the two sequels from Star Wars’!

  😉

  Reply
 3. dg

  zal wel heeeeel mooi worden

  Reply
 4. Sasja

  misschien dat ze ‘The Scorpion King’ ook hebben meegeteld, ook al is dat een spinoff, die hoort er wel tussen

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *