Domino, keiharde actiefilm met Keira Knightley

“I am a sucker for clever photography”. Film is in essentie een verhaal vertellen met beelden. Ik geef toe, soms nemen de beelden de bovenhand op het verhaal, en verlies je het contact met de personages. Tony Scott, het jongere broertje van Ridley Scott, is een echte beeldenvirtuoos. Net als zijn broer is hij begonnen als Director of Photography bij reclamespots. Hij is de man achter: Top Gun, Days of Thunder, True Romance, Crimson Tide en Enemy of the State, maar ook Man on Fire die een voorbeeld is van het vormelijke die beslag legt op het inhoudelijke. Maar zijn nieuwe film Domino (2005), gefilmd op zowel pellicule als op de digitale Viper Camera, ziet er dan weer stukken beter uit.

Het is gebaseerd op het waar gebeurd veraal van Domino Harvey (Keira Knightley), dochter van acteur Laurence Harvey (uit The Manchurian Candidate), die haar baan als topmodel volledig zat was. Ze besloot zich te richten op de verheven kunst van het premiejagen.

“Verwacht dus maar iets in het genre van Natural Born Killers meets True Romance. De film heeft een spetterende cast met oa: Mena Suvari, Macy Gray, Mickey Rourke, Christopher Walken, Tom Waits en Lucy Liu. Check it out!


trailer,preview,domino,tony scott,mena suvari,macy gray,mickey rourke,christopher walken,tom waits,2005,lucy liu,viper camera
© New Line Cinema

***Related Posts***
11/12/2006 : The Warriors remake van Tony Scott
27/11/2006 : Déjà Vu trailer
04/06/2005: Mickey Rourke kreeg 2de kans met Sin City
11/10/2004 : Man of Fire review
22/08/2004: Keira Knightley bewerkt in photoshop

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.