Alien 5 zit er misschien aan te komen

Ik heb mij even in mijn koffie verslikt toen ik een klein interview las van onze Alien vs. Predator regisseur Paul W. S. Anderson, op de site van Now Playing Magazine. De tekst begon als volgt: “Met het succes van Alien vs. Predator…” Excuseer?! Als succes betekent; alle Predator en Alien-fans in het harnas jagen, dan is dit niet meteen vleiend voor Fox.

De film heeft uiteraard een positieve box-office gehaald, maar dat is vooral de verdienste van de 2 enorme iconen van het SF-horror genre. Trouwens deed Freddy vs Jason het met 1/3 van het AvP-budget, evengoed aan de box-office, met een ruime 82 miljoen dollar. Laat Paul WSA opnieuw regisseren en je krijgt een flop op interstellair niveau!

Het artikel polste naar de mogelijkheid van een …Alien 6-film !? Ik hoop niet dat ze bedoelen dat AvP beschouwd wordt als een sequel op Alien 4, dus neem ik aan dat ze zich schromelijk vergissen. De film speelt zich zelfs niet af in hetzelfde tijdsframe, laat staan dat Ripley een rol kreeg in de film. Maar toen ik het artikel verder las werd alle schade hersteld. Mijn grootste bezorgdheid was uiteraard de rol van Anderson in een mogelijk écht vervolg op de saga, nl Alien 5. Maar blijkbaar werd hij er toch niet voor aangesproken: “Dit is geen realiteit. Ik heb dit ook gehoord. Tijdens mijn promotie-toer voor AvP hebben verschillende mensen me dit gevraagd. Ik weet niet waar die berichten van komen. Ze hebben mij er in ieder geval niet voor aangesproken.” Yeah! mijn dag kan dus niet meer stuk!

En Anderson stottert verder dat hij eigenlijk niet wil dat AvP aanzien wordt als een vervolg op Predator 2 of Alien 4: “Ik hoop dat het niet als sequel aanzien wordt, gezien het eigenlijk een soort prequel is. Toen ik AvP maakte had ik het gevoel een standalone film te maken, die niet meteen interfereerde met de andere films. Maar Alien 5 en Predator 3 zijn uiteraard 2 films die ik zou willen zien.” Ok, verder hoef ik niet te citeren. De dreiging van een toekomstige flop is geweken, maar ik herinner me toch Sigourney Weaver’s plannen om een Alien 5 te maken. En wat blijkt; FilmForce brengt verslag uit van een interview met Sigourney die reeds gesprekken zou gehad hebben met Ridley Scott: “Ridley Scott en mezelf hebben reeds verschillende malen gepraat over een nieuwe Alien film, waar we zouden terug gaan naar de moederplaneet van de aliens, en zien waar alles uiteindelijk is begonnen. Maar ik denk niet dat een grote studio staat te springen voor het idee, gezien we spreken over een 55-jaar oude vrouw als hoofdpersonage. Ik denk echter niet dat de toeschouwers dat zouden vinden.”

Had iemand een probleem met Sigourney in Alien: Resurrection. Sinds wanneer is leeftijd belangrijker dan het personage en het spel. Integendeel, je kan je de vraag stellen of vele acteurs niet te jong zijn voor bepaalde “hooggeplaatste functies” (lees: met jaren ervaring)?! In ieder geval is het 5de Alien-ei gelegd en zit het nu te wachten op een nieuwsgierige regisseur die over het ei heen wil gluren. Fox heeft uiteindelijk wel de rechte op de monstertjes en zij zullen uiteindelijk hun “groen licht” moeten geven. Ik zie maar één manier hoe de machinerie in gang kan worden gezet, en dat is wanneer Ridley Scott zijn interesse in een nieuwe Alien-film publiek zou maken. Terug naar de roots, waar het allemaal voor hem begon. Ik kan nauwelijks wachten, alsook miljoenen fans rond de wereld en misschien daarbuiten…

1 Comment

  1. Sam

    Mooi verhaal ik denk en hoop wel dat er een goed vervolg komt voor aliens. Bedoel het een mooi verhaal en het lijk me ook leuk om ripley weer eens te zien :). Verder lijkt het me geen probleem dat ze wat ouder is bedoel ze ziet er nog goed uit. En het gaat om het verhaal dus leeftijd doet niet te zaken. Denk dat veel mensen erover denken dus aleins 5 moet maar snel komen!!!
    laterz

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *