Bewitched, de terugkeer van de heks

Zijn jullie klaar voor een serieuze schok. Ik was er toch even stil van en viel dan met de fruitsap en de koekjes achterover op mijn glazen Ikea tafeltje. Geen paniek, …het tafeltje is nog intact. Als er een serie was waarvan ik vreselijk gruwelde, als kleine pagadder, was het toch wel Bewitched met Elizabeth Montgomery in de hoofdrol. Wel, click dan hier even en voel met me mee.

nicole kidman,bewitched,nora ephron,will ferrell,the stepford wives,tv2movie

Bewitched (2005) is geregisseerd door de regisseuse Nora Ephron, ondermeer bekend van You’ve Got Mail, Sleepless in Seattle en Michael. Nora is een goed geoliede dialoog-schrijfster en zal zeker een sterke film afleveren. In ieder geval is mijn opluchting groot dat ze niet voor haar lievelings actrice Meg Ryan heeft gekozen. Ik ben er echt op uitgekeken. In de film spelen twee bijzonder knappe acteurs, Will Ferrell (Darrin Stephens) en Nicole Kidman (Samantha Stephens). Kidman heeft al een gelijkaardige rol moeten spelen in The Stepford Wives, dus dat zit allemaal vrij goed.

Korte Inhoud: De naïeve, goedgehumeurde heks Isabel (Nicole Kidman) is vastbesloten haar bovennatuurlijke krachten nooit meer te gebruiken, om zo een ‘normaal’ leven te kunnen leiden. Ondertussen probeert acteur Jack Wyatt (Will Ferrell) zijn carrière weer op gang te krijgen door zichzelf een grote rol te geven in een nieuwe versie van ‘Bewitched’, de klassieke tv-serie over een vrolijke heks. Wanneer Jack bij toeval Isabel ontmoet, vindt hij haar perfect voor de hoofdrol zonder zich te realiseren dat zij daadwerkelijk een heks is. Tegelijkertijd ziet Isabel in Jack de perfecte man om een normaal bestaan op te bouwen.

En hier is dan de trailer. Deze bioscoopversie is dus geen directe verfilming van de oude serie, maar gaat over het maken van een nieuwe serie en dat vind ik een leuke approach voor het verhaal en boeit me al stukken meer dan een remake van een aflevering. Toch zijn de kritieken over de film nogal aan de negatieve kant:

“This is a 20 minute story stretched to fill a 90 minute run time. It starts strong then fades fast. My head hurts just thinking how stupid this plot is.”
Michelle Alexandria, ECLIPSE MAGAZINE

“Nicole Kidman could hardly be more enchanting in the lead, but the script is one of writer-director Nora Ephron’s weakest, the laughs are scattered and we leave the movie feeling it sure could have been better.”
William Arnold, SEATTLE POST-INTELLIGENCER

“It’s one of those movies where you smile and laugh and are reasonably entertained, but you get no sense of a mighty enterprise sweeping you along with its comedic force. There is not a movie here. Just scenes in search of one.”
Roger Ebert, CHICAGO SUN-TIMES

“A phony and cynical look at how Hollywood might make or remake a television show.”
Ty Burr, BOSTON GLOBE

Zijn er fans van de serie? Ik was misschien net iets te jong toen ik de re-runs zag in de jaren ’80. Nu ja, ik was ook meer een Starsky & Hutch en Columbo addict.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *