Een nieuwe Hannibal Lecter Film

Een paar posts geleden had ik nog een klein vermoeden dat er een mogelijkheid bestond voor een Batman vs Superman film, wel nu blijkt dat de Superman acteur een contract heeft getekend met Warner voor 3 films: Superman 1 & 2 én een duetje met Batman. Hoewel dit laatste nog in het gerucht-stadium zit en nog niets op papier staat.

Wat wel reeds op papier staat is het nieuwe boek van Thomas Harris, Behind the Mask die, volgens AP, meteen werd opgekocht door de Dino DeLaurentiis Company (verantwoordelijk voor Hannibal, Red Dragon) om er een film van te maken, getiteld Hannibal Rising (2007). En gezien de prequels nu een trend zijn, zal ook deze versie naar de roots terugkeren. De vraag zal dus blijven of Dino een Lecter-film ziet zitten zonder een galante Anthony Hopkins. Hopkins wordt er niet jonger bij. Maar misschien krijgen ze opnieuw inspiratie met de nieuwe David Fincher verfilming waar het hoofdpersonage een omgekeerd verouderingsproces ondergaat.

In het boek van Hannibal (Thomas Harris) zat reeds veel filmmateriaal die niet in de Ridley Scott versie werd gebruikt. Namelijk hoe Lecter opgroeide, zijn zusje moest beschermen en de eerste ervaringen met kannibalisme. Hadden we hier in België genoeg geld om het te maken dat was deze prequel al een tijdlang in de bioscoop. Uiteraard zou deze zonder Hopkins zijn en moet dus een andere acteur gezocht worden. Bij voorkeur Engels. But who…

***Related Posts***
21/02/2007: Hannibal Rising trailer
13/11/2006: The Painted Veil, Hannibal Rising en Ratatouille poster
03/11/2005: Foto van Hannibal Lecter prequel
30/09/2005: Villain Top 50
30/03/2005: Gong Li in de Hannibal Lecter prequel
28/09/2004: Analyse van Manhunter, Silence of the Lambs, Hannibal & Red Dragon

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *