Terug naar de roots van 007 met Quentin Tarantino

Empire Online maakt het duidelijk dat de 51 jarige Pierce Brosnan niet meteen gelukkig is met de beslissing van EON Productions om de volgende James Bond film met een andere acteur te draaien. Zijn contract was immers voor 4 films. Toch vreemd gezien ik Pierce Brosnan uiteindelijk wel een goeie Bond vond. Maar de Bond-franchise zit duidelijk in een soort midlife-crisis, en met de laatste 4 Bond films (Goldeneye, Tomorrow Never Dies, The World is Not Enough, Die Another Day) is het duidelijk dat de makers opzoek waren naar een manier om 007 te face-liften in de 21ste eeuw.”

Vier verschillende films, met 4 verschillende regisseurs (respectievelijk; Martin Campbell, Michael Apted, Roger Spottiswoode, Lee Tamahori). Er werd zelfs een bepaald moment sprake om een Bond te laten maken door Peter Greenaway, wat dan uiteindelijk een soort psychologisch schaakspel zou worden tussen de geheim agent en zijn aartsrivaal Ernst Stavro Blofeld. Maar dit intermezzo is uiteindelijk uitgebleven.

De naam van Quentin Tarantino is onlangs ook gevallen voor de remake van Casino Royale. Quentin zou met de film willen terugkeren naar de retro-charmes uit de beginperiodes en die high-tech-actie-scenes achterwege laten. En gezien Brosnan de winstgevende personage niet meteen wil loslaten heeft hij zich beschikbaar gesteld voor zowel de remake als de 21ste Bond film.

1 Comment

  1. Maarten

    Dit zou pas een goeie 007 zijn !!!
    Maar het zou me verwonderen dat het ervan komt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *