Katie Holmes in Batman Begins

Jullie zullen waarschijnlijk deze actrice kennen uit de serie Dawson’s Creek. Maar Katie Holmes heeft ook een mooie prestatie geleverd in Wonder Boys en The Gift. Helaas springt ze er nooit echt uit en blijf je ze een beetje aanzien als goede ‘supporting actress’. Veel tv-serie acteurs zijn heel beperkt in hun acteren. Het zal nog moeten blijken of Katie Holmes talent heeft voor het witte doek.

Het overheersende gevoel dat tv-serie acteurs en actrices vastgeroest zijn in hun tv-personage lijkt moeilijk te omzeilen, maar Katie heeft toch een aantal pogingen ondernomen om uit de huid van Joey Potter te kruipen, zoals bijvoorbeeld de low-budget productie Pieces of April.

Toen ik even naar de actrices van Superman Returns keek dacht ik: “En waarom spreken ze Katie Holmes niet aan voor de rol van Lois Lane.” Maar Katie staat momenteel op de set van Batman Begins en Superman en Batman zullen hun cast zeker niet gaan uitwisselen.

Wie weet tot wat Hollywood instaat is. Een duet tussen beide vrijheidsstrijders kan zeker tot de mogelijkheden behoren, zeker na Predators vs. Alien of Freddy vs. Jason, en binnenkort zelfs Freddy vs. Jason vs. Ash (dat zou pas een fijne film worden!) Toch ben ik een grotere Batman fan dan een Superman freak. Laten we hopen dat Katie uiteindelijk kan bewijzen dat ze een goede actrice is, vooral naast talenten als Gary Oldman, Liam Neeson, Christian Bale, Morgan Freeman en Michael Cane (wat een cast !!!). Ze heeft in ieder geval de ‘looks’, maar het is uiteindelijk het acteerspel die alles zal bepalen. Hopelijk wordt deze film een succes zodat er nog tientallen Batmanfilms volgen. Ze lijken in ieder geval goed op weg.

1 Comment

  1. Sine Metu

    dat is nu eens een film die ik op een regenachtige zondagnamiddag telkens weer opnieuw zou bekijken. ik heb de film 3 maal gezien, en ik hou er echt wel van. niet dat die zo uitmuntend is, maar toch. eenvoudig maar oh zo mooi.
    en idd, het is wel jammer dat katie holmes de dawson stempel steeds met zich zal meedragen. pieces of april heb ik nog niet gezien en the gift ook niet. maar in “Go” bijvoorbeeld vond ik haar ook goed!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *