Alien vs. Predator vs. Stupid Scientists

Wanneer je even naar de crewlijst kijkt van deze ambitieuze AVP: Alien vs. Predator (2004) van Paul Anderson (maker van Soldier, Event Horizon, Mortal Combat en Resident Evil), niet te verwarren met Paul ‘Thomas’ Anderson (Magnolia, Boogie Nights), dan zie je meteen de namen van de creature-designers Alec Gillis en Tom Woodruff, die hun diensten hebben bewezen op Aliens en Alien3, Tremors (1990) en Starship Troopers. Alsook visual effects supervisor John Bruno (The abyss, Terminator 2, Batman Returns, Titanic) en dan denk je: “Het ziet er allemaal veelbelovend uit.” Vooral wanneer je weet dat Anderson toch wel een angstwekkende sfeer kan neerzetten. Maar hij zou niet meteen mijn keuze van regisseur geweest zijn.

Ik heb de film nog niet kunnen bewonderen maar ik weet van Anderson dat hij iets teveel bezig is met zijn production design, met zijn effecten, met zijn snelle montage. Helaas is hij iets te weinig bezig met met zijn scenario of zijn acteurs, en hij is ook niet meteen de regisseur die zal vernieuwen zoals een David Fincher deed met Alien³ of een Jean-Pierre Jeunet met zijn Alien: Resurrection. En bij het zien van de trailer van AVP lijkt het erop dat mijn vermoedens wel eens zouden kunnen kloppen…But let’s not judge the book by it’s cover. Laten we wachten tot we de eindaftiteling van het silveren doek zien glijden, alvorens we onschuldige vrouwen op de brandstapel gooien.

We bevinden ons in de tegenwoordige tijd. Een expeditie van jonge wetenschappers, gesteund door de robotica industrialist en miljardair Charles Bishop Weyland (gespeeld door Lance Henriksen – ja, de vader van Bishop), stoten op een piramide in de dieptes van Antarctica. Wanneer ze de tempel betreden komen ze stilletjes tot het besef dat ze er niet alleen zijn. Predators zijn er hun jonge Predatoren aan het trainen door hen tegenover aliens te zetten. Maar, zoals de voorgaande films ons leren, hebben aliens een draaglichaam nodig om zich te ontpoppen in vraatzuchtige moordmachines. Dat weten de jonge onderzoekers niet, maar daar zullen ze snel achterkomen. De rest vat zich samen in “eeeeeee”, “aaaarghhhh”, “watch out !”, “behind you!”, “What’s that noice?”, “Oh, my God !”, “Is it dead?”, “RUN !”,…

***Related Posts***
28/08/2007: Aliens vs. Predator: Requiem trailer
12/02/2006: Freddy vs Jason vs Michael Myers
18/07/2005: De slasher-film
09/07/2005: Ridley Scott kiest voor Alien 5
03/11/2004: Alien vs. Predator van Paul W.S. Anderson
23/08/2004: Freddy vs Jason vs ASH

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *