Team America World Police

Team America World Police (2004), de nieuwe film van de makers van South Park, ziet er veelbelovend uit en ‘as we expected, totally unexpected’. De teaser van de film is gewoon erger dan Fahrenheit 9/11. Niet voor gevoelige kijkers, dus.

Korte inhoud: Team America is een speciale internationale politie-eenheid die de stabiliteit in de wereld probeert te handhaven. Wanneer een op macht beluste dictator massavernietigingswapens levert aan terroristen, beginnen de helden een levensgevaarlijke missie om de aarde te redden. Om het netwerk van de terroristen te infiltreren, recruteert Team America de Broadway-ster Gary Johnston. Howel Gary het in eerste instantie niet ziet zitten zijn veelbelovende carrière op te geven, beseft hij dat zijn talent nodig is voor een hoger doel: “Putting the ‘F’ back in Freedom”. Geholpen door teamleider Spottswoode en de leden Chris, Sarah, Lisa en Joe, ontdekt Gary dat de terroristen al volop bezig zijn met hun snode plannen.

Matt Stone en Trey Parker, de breinen achter de vuilgebekte kleuters van South Park, brengen een op z’n zachtst gezegd controversiële poppenfilm à la Thunderbirds over de “war on terror”. Deze actiekomedie biedt uiteraard genoeg stof om zowat iedereen tegen de schenen te schoppen. Het lijkt misschien een uit de hand gelopen grap, maar de heren hebben kosten noch moeite gespaard om een spectaculaire avonturenfilm neer te zetten met tientallen marionetten en mooi aangeklede sets. Niemand minder dan Bill Pope, de cinematograaf van onder meer de Matrix-trilogie en Spider-Man 2, werd aangetrokken voor het camerawerk.

2 Comments

  1. Dantos

    Schitterend !!!

    Reply
  2. Dennis

    kick ass movie !!!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *