Revenge of the Green Dragons (2014) *** Blu-ray review

Hoe kon het ook anders. Revenge of the Green Dragons (2014) van Andrew Loo en Wai-Keung Lau hebben de hulp gekregen van uitvoerend producent Martin Scorsese probeert vooral de naam van deze laatste te gebruiken, maar heeft verder niets gemeen met hetgeen Martin Scorsese zelf aflevert als regisseur. De film telt maar liefst 18 producers, waaronder 8 uitvoerende.

revenge_of_the_green_dragons_2014_blu-ray.jpg

Korte Inhoud: Steven (Kevin Wu) en Sonny (Justin Chon) werden door mensensmokkelaars illegaal de VS binnen gebracht. Ze groeien op en worden geterroriseerd door de Green Dragons, een bende crapuleuze pubers die niets anders doet dan kleine kinderen martelen. Steven en Sonny worden ingelijfd en groeien in de bende op tot meedogenloze moordenaars. Paul Wong (Harry Shum Jr.) de charismatische leider van de bende is de enige, die samen met de leidster van de mensensmokkel maffia-allures heeft en hersenen lijkt te hebben. Wanneer er liefde in het spel komt begint Sonny zich steeds meer af te keren van de bende en wil hij de bende die hem gemaakt heeft tot wat hij is vernietigen.

En daarmee is bijna alles gezegd. Het is een actiefilm gebaseerd op waargebeurde feiten. Het schetst aan de hand van het jonge leven van twee door de bende opgeslokte jongeren de wijze van werken en wreedheid van een van de meest gevreesde Chinese bendes in New York: The Green Dragons. Deze Green Dragons bestaan uit niet meer niet minder dan crapuul dat strijdt tegen de rivaliserende bendes. Buiten het oog van de politie omdat die geen belang hecht aan die Aziaten…. In die tijd besteedde de politie wel aandacht aan de Italiaanse maffia.

Lijkt wel de plot voor een soort payback-film, maar Dit is het niet. Sonny gaat niet één voor één achter de bendeleden aan om ze af te knallen. Daarvoor ontbreekt het hem aan ‘skills’. Hij neemt op een andere manier wraak. Hij blijkt uiteindelijk maar een gewone jongen in een context die hij zelf nooit wilde en waar hij niet uit kan geraken. De film neemt 2/3 van zijn tijd in beslag voor de expositie van het bendeleven. Niet meteen spannend, maar daarom niet minder saai.


revenge_of_the_green_dragons_2014_blu-ray_pic01.jpgrevenge_of_the_green_dragons_2014_blu-ray_pic02.jpgrevenge_of_the_green_dragons_2014_blu-ray_pic03.jpg
© Dutch FilmWorks

De liefdeshistorie is ook maar flauwtjes uitgewerkt, maar het kantelmoment waarmee Sonny zich uiteindelijk afkeert van de bende is gelukkig iets meer bevattelijk. Het verhaal neemt af en toe wat wendingen of probeert te verrassen, maar dat komt eerder over als vergezocht. Een genie als Scorsese zou er wel mee weggekomen zijn. Eén van zijn acteurs, Ray Liotta, moest er in ieder geval de schijn hoog houden dat dit duidelijk een Amerikaanse / Hong Kong productie was. Anyway, om even de hersenen op nul te zetten, is dit wel geschikt.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 19 mei 2015

 


*** Revenge of the Green Dragons trailer ***

1 Comment

  1. Pieter-Jan

    Die muziek ui de trailer komt in ieder geval regelrecht uit een Scorsese film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *