Knappe teaser trailer van prequel serie Dune: Prophecy

Het zijn hoogdagen voor de Dune fans, want niet alleen krijgen we binnenkort Dune: Messiah (2025) maar we krijgen ook de prequel serie “Dune: Prophecy” (2024), een verhaal dat zich zich 10’000 jaar voor de gebeurtenissen in Dune (2021) afspeelt. De eerste teaser trailer voor “Dune: Prophecy” op MAX is er en het ziet er indrukwekkend uit en geheel in dezelfde sfeer als de films.

© MAX / Warner Bros

“Voordat het universum ons zou kennen als de Bene Gesserit, hebben we een zusterschap opgericht, toegewezen aan de grote huizen om hen te helpen de waarheid van leugens te scheiden”, zegt een onzichtbare vrouw in deze eerste teaser. “We hebben een netwerk van invloed gecreëerd in het hele imperium, maar macht heeft een prijs.” De clip snijdt vervolgens tussen verschillende spannende scènes van een uitgebreide begrafenis en een stijlvolle, rode bruiloft met een groep mensen die rond een vuur zingen. “Zusterschap boven alles”, zegt Valya Harkonnen (Emily Watson) vanaf een troon, lichtjes glimlachend naar de camera.

De serie volgt twee zusjes Harkonnen, terwijl ze strijden tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen en de legendarische sekte vestigen die bekend zal worden als de Bene Gesserit. Net als de films is “Dune: Prophecy” geïnspireerd door een boek, maar niet door Frank Herbert. Deze is gebaseerd op Sisterhood of Dune, geschreven door Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Naast Watson zien we in de serie ook Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Charithra Chandran, Sarah-Sofie Boussnina, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Jessica Barden, Emma Canning en Yerin Ha. De showrunner is Alison Schapker. Diane Ademu-John heeft de serie mede ontwikkeld en fungeert als uitvoerend producent samen met Anna Foerster. Het eerste seizoen heeft 6 episodes, maar we weten vandaag nog niet wanneer het zal verschijnen op MAX.

*** Dune: Prophecy trailer ***


1 Comment

  1. Vince

    Dit ziet er echt wel goed uit, ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *