Op zoek naar een kast op maat voor al jouw Blu-ray’s?

Wij hebben hier zowat een collectie van een 2’000 tal Blu-ray films. Daarmee kan je een half jaar, dag en nacht, films bekijken en nog eens een half jaar voor alle ‘making of filmpjes’. En uiteraard zwijg ik nog van alle audio-commentaren op de films. Wij zijn geen fan van het digitale streamingaanbod, want films komen en gaan. Indien wij vandaag Blood Simple (1984) willen zien in goede kwaliteit zullen we een tijdje bezig zijn om de film op te zoeken op één of andere streamingdienst en extra kosten maken met abonnementen. Met een Blu-ray collectie vinden we alles vrij snel terug en hebben we meteen ook toegang tot het bonusgedeelte. Uiteraard is het enige nadeel de plaats die deze schijven innemen. Wij hebben zowat twee volledige muren nodig om alles te stockeren. En hiervoor kan je echt wel een kast gebruiken op maat, want met IKEA ga je nooit efficiënt kunnen opbergen, zeker met een steeds maar groeiende filmcollectie. En je wil natuurlijk ook wel jouw interieur verzorgd en strak houden.


artwork Davian

Gelukkig zijn er tal van kasten die speciaal zijn ontworpen om je films op een georganiseerde en stijlvolle manier op te bergen. In dit artikel zullen we enkele van de beste opslagopties verkennen, inclusief kasten op maat waar je zelfs een deel kan omtoveren tot innovatieve wasmachinekasten. Opbergkasten zijn echt van die must-haves in huis. Ze zijn geweldig om al die spullen zoals boeken, papieren, servies en andere snuisterijen netjes op te bergen en uit het zicht te houden. En weet je wat het beste is? Er zijn zoveel verschillende soorten en maten opbergkasten verkrijgbaar, dat er altijd wel eentje is die perfect past bij de stijl van jouw huis. En als je echt specifieke wensen hebt, zoals extra planken of een specifieke kleur, dan zijn op maat gemaakte kasten echt een slim idee. Zo heb je niet alleen een praktische oplossing, maar ook nog eens een kast die helemaal bij jouw stijl en behoeften past.

Kasten op maat bieden een uitstekende oplossing voor het organiseren van je films. Deze kasten kunnen worden aangepast aan de grootte en de indeling van je collectie, waardoor je de perfecte opslagruimte kunt creëren. Met planken, laden en speciale vakken kun je films gemakkelijk sorteren op genre, regisseur of zelfs alfabetisch. Een bijkomend voordeel van kasten op maat is dat ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in je interieur. Of je nu een moderne of een klassieke inrichting hebt, er zijn kast ontwerpen in verschillende stijlen en afwerkingen beschikbaar om aan je esthetische voorkeuren te voldoen.

En naast de filmkast kan er ook een boekenkast zijn met memoires van Martin Scorsese tot David Lynch. Een boekenkast is echt een essentieel item voor boekenwurmen en leergierige zielen. Het is niet alleen een praktische plek om al je boeken, tijdschriften en studiemateriaal op te bergen, maar het kan ook echt een statement maken in je huis. Kies een boekenkast die past bij de stijl van je interieur en die genoeg ruimte biedt voor al je literaire schatten. En als je echt het maximale uit je ruimte wilt halen, dan is een op maat gemaakte boekenkast absoluut het overwegen waard. Zo kun je ervoor zorgen dat al je boeken netjes georganiseerd zijn en dat de ruimte er nog stijlvoller uitziet. En wanneer de filmkast en de boekenkast klaar zijn kan je ook nog eens jouw toestellen gaan opbergen met een wasmachinekast. Alles op maat en op die manier kun je de ruimte optimaal benutten en zorgen dat al je Blu-ray’s, boeken en wasspullen precies op de juiste plek liggen. Het is maar een tip.

4 Comments

 1. Kons

  Ik heb al mijn DVD’s weggegeven of verkocht dus weer wat plaats gemaakt 😀

  Reply
 2. Besiusa

  Had ik maar zo’n mooie ruimtes, maar te klein appartement en dus liggen de blu-rays een beetje overal.

  Reply
 3. David

  Ik maak gewoon stapeltjes.

  Reply
 4. Utalet

  Een harde schijf, geen blurays nodig.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *