Melissa Benoist in nieuwe Supergirl TV-serie

Dit najaar brengt het tv-station CBS Supergirl (2015) uit en ter kennismaking hebben ze een 6 minuten lange trailer online gezet die eigenlijk zo goed als alle grote plotwendingen uit de doeken doet. Het lijkt bijna op een volledige samenvatting van de eerste episodes.

supergirl_2015_poster.jpg

Korte inhoud: Supergirl is een actie-avonturen drama gebaseerd op het DC Comics personage Kara Zor-El (Melissa Benoist), het nichtje van Kal-El aka Superman. Na 12 jaar geheimhouding over haar afkomst op Aarde, neemt ze uiteindelijk de beslissing om haar bovenmenselijke capaciteiten te benutten en de heldin te worden die ze bestemd was te zijn. De 12-jarige Kara ontsnapt aan de gedoemde planeet Krypton met de hulp van haar ouders, op hetzelfde moment als het kind Kal-El. Op Aarde wordt ze in bescherming genomen door een pleeggezin, de Danvers. Kara groeide op in de schaduw van haar pleeggezin zus, Alex (Chyler Leigh), en leerde hoe ze haar krachten in bedwang kon houden.

Op haar 24ste leeft Kara in National City waar ze het slaafje is van de mediamagnaat Cat Grant (Calista Flockhart). Haar nieuwe art director wordt James Olsen (Mehcad Brooks), voormalige fotograaf van de Daily Planet, laat haar fotos zien van haar neef en dat is meteen de aanzet om ook haar verantwoordelijkheid op te nemen. Hank Henshaw (David Harewood), hoofd van een super-geheim agentschap, wil haar meteen in dienst nemen om burgers van National City te beschermen tegen duistere bedreigingen. Kara zal in ieder geval een manier moeten vinden om haar krachten onder controle te houden.

Het is een serie die een beetje op hetzelfde moment uitkomt als de comic-adaptatie serie Gotham van Fox en de Netflix/Marvel serie Daredevil. Het gevoel maar ik heb zo de indruk na het zien van de eerste beelden dat deze Legally Blonde (2001) meets The Devil Wears Prada (2006) niet echt mijn ding zal zijn. Ik denk overigens ook niet dat we deze serie snel bij ons zullen zien.

In een ver verleden hadden we al die flauwe Supergirl (1984) crap en in een niet zo ver verleden een Supergirl vertolkt door de blonde stoot Laura Vandervoort (pics) in de serie Smalville. In deze nieuwe Supergirl versie is het babe-gehalte wat teruggeschroefd, en vervangen door heel wat humor. Zowel de vrouwen als de mannen zien er op het eerste gezicht wat fake uit, en ik had toch iets meer karakter verwacht van het hoofdpersonage. Maar laten we nog niet te snel oordelen alvorens we deze nieuwe serie hebben gezien, ook al is het duidelijk dat deze serie bestemd is voor teenage meisjes.


*** Supergirl – TV-series First Look ***

2 Comments

  1. Vince

    Ok, dit ziet er echt wel belachelijk uit!

    Reply
  2. Quantum

    Lijkt sterk op die Black Widow parodie op SNL … 🙁

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *