Met Kraven the Hunter heeft de MCU een nieuwe anti-held

Sony Pictures en Marvel hebben de eerste trailer vrijgegeven van hun nieuwe bad-ass, die vermoedelijk ook zal opduiken in verschillende Marvel films. Het gaat om Kraven the Hunter (2024), die in de comics eigenlijk een rivaal is van Spider-Man. En na het zien van de eerste beelden denk ik wel dat deze R-rated film beter zal zijn dan die Madame Web (2024) of Venom rotzooi.

© Sony Pictures / Marvel

Korte inhoud: Kravens (Aaron Taylor-Johnson) complexe relatie met zijn meedogenloze vader, Nikolai Kravinoff (Russell Crowe), zet hem op een pad van wraak met brute gevolgen, wat hem motiveert om niet alleen de grootste jager ter wereld te worden, maar ook een van de meest gevreesde.

Wat we weten uit de comics is dat zijn echte naam van Sergei Kravinoff is. Hij is een Sovjet-immigrant, de zoon van een aristocraat die met zijn familie in 1917 naar de Verenigde Staten vluchtte nadat de Russische adel was gedecimeerd door de februari-revolutie en de daaropvolgende ineenstorting van het bewind van tsaar Nicolaas II. Kraven is een maniakale jager op groot wild, en op een dag valt zijn oog op Spider-Man. Op hem jagen zou van hem meteen de grootste jager ter wereld maken. Hij leeft ook volgens een soort erecode. Meestal vermijdt hij wapens en verkiest hij grote prooien met de blote hand om te brengen. Hij gebruikt tevens een mystiek serum om zichzelf meer kracht te geven en het verouderingsproces dramatisch te vertragen. Het is ook een villain met een paar handlangers, zoals de beruchte Chameleon, in de film vertolkt door Fred Hechinger en vijanden zoals Rhino, gespeeld door Alessandro Nivola.

Ryan Coogler wou al eerder Kraven een rol wou geven in zijn Black Panther-film, maar dat verhaaltje ging uiteindelijk niet door – ook al past het karakter volledig in het animal kingdom van Wakanda. Kraven is een grote kerel, een beetje een Jason Momoa figuur, maar Momoa stond al onder contract bij DC als Aquaman, net als Dwayne Johnson die Black Adam vertolkte. En dus ging de eer naar de kick-ass acteur Aaron Taylor-Johnson. Een perfecte keuze gezien de Soviet origin. Aaron dook echter al op in de MCU als Pietro Maximoff aka Quicksilver, maar gezien Downey al wordt hercast als Dr. Doom denk ik dat we ons hierover niet al te druk moeten maken.

De film werd geregisseerd door J.C. Chandor, een super-talentvol drama-regisseur bekend van ondermeer A Most Violent Year (2014). Het script werd geschreven door Richard Wenk, Art Marcum en Matt Holloway. Mijn enige vrees voor deze film was dat het in handen kwam van hit-and-miss producer Avi Arad, die met zijn Borderlands (2024) en Morbius (2022), toch niet meteen veel vertrouwen inboezemt. Maar hopelijk heeft hij zijn regisseur carte blanche gegeven.

*** Kraven the Hunter trailer ***

4 Comments

  1. johan

    Jemig deze trailer is enorm saai in vergelijking met de trailer van een jaar geleden. Daarentegen bevat de nieuwe trailer een stuk minder Crow die zich lijkt schuldig te maken aan overacting en een tenenkrommend accent.

    Reply
  2. Wachowski

    Ziet er inderdaad beter uit dan Venom, sterke cast. Ben benieuw.

    Reply
  3. Whedon

    Hij had een uitstekende Bond-acteur geweest. Russell Crowe is spijtig genoeg geen vaste waarde meer, maar dit ziet er goed uit.

    Reply
  4. Hulk

    Dit ziet er serieus kil en gewelddadig uit … dit zijn we niet gewoon van de studio.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *