Snow White heeft zijn eerste teaser trailer

We hebben er lang moeten op wachten, maar hier is dan de eerste trailer van de opkomende live action Disneyfilm Snow White (2025) van Marc Webb. En de eerste beelden zien er “sprookjesachtig” uit en dit zou wel eens een aardige verfilming kunnen zijn. Webb heeft ervaring met dergelijke films en heb er wel vertrouwen in. Maar ik heb minder vertrouwen in Disney. Dat merk heeft de laatste jaren de ene na de andere verkeerde keuze gemaakt.

© 2024 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

De reden van de reshoot had alles te maken met het feit dat Peter Dinklage kritiek had op het gebruik van dwergen en stelde zelfs Disney in vraag om nog zoiets te willen verfilmen. Disney heeft hun keuzes achteraf willen verdedigen, ook al zag dit er behoorlijk afschuwelijk uit, maar uiteindelijk hebben ze de dwergen vervangen met cgi. De dwerg-acteur(s) hebben hier dus een +500’000 dollar contract met bijkomende residuals aan hun neus zien voorbijgaan, met dank aan collega dwerg-acteur Peter Dinklage, die op deze manier de concurrentie ver weg van hem houdt. Maar het valt nog af te wachten of de cgi zal werken, want het is één ding om een monster te animeren, een ander om een mens te animeren en zeker wanneer deze in relatie staat met een niet geanimeerde acteur. Als kijker zal je constant bezig zijn met de verschillen tussen beide.

En dan is er nog de “weird weird” Rachel Zegler die haar eigen film de grond had weten in te boren en die nu vermoedelijk onder druk van Disney zich houdt aan een media-stilte. Ik heb zelden zo’n haat-campagne gezien tegenover een acteur en uiteraard zijn er trollen op internet, maar veel van de kritiek heeft ze ook wel deels aan haarzelf te danken. Soms moeten acteurs beseffen dat wanneer ze voor een micro staan, ze hun woorden moeten wikken en wegen. Dergelijke films moeten miljoenen mensen bereiken en wanneer je bijvoorbeeld de “Acolyte”-toer wil opgaan en de (oude) Star Wars fan-base wil provoceren, dan moet je niet verwonderd zijn dat mensen afhaken en dat er bij gevolg ook geen vervolg komt aan het avontuur. En wie wint hierbij? Inderdaad, de trollen op internet, die in vele gevallen sowieso al niet naar de bioscoop gaan of series bekijken.

Gal Gadot ziet er wel goed uit als de koningin, maar dit zijn rollen die op haar lijf geschreven staan. Ze is ook beduidend knapper dan Sneeuwwitje en weet niet hoe ze dit zullen aanpakken. Het spiegeltje aan de wand zal moeten liegen. In ieder geval is Gal furieus op de regisseur en Disney baas Bob Iger, omdat ze niet alleen een promocampagne met haar hebben geschrapt maar ook een zangscène in de film. Naar verluidt was het testpubliek niet laaiend enthousiast over haar zang-capaciteiten en Iger heeft de regisseur te kennen gegeven dat deze scène misschien maar best uit de final cut wordt gehaald. Op 20 maart 2025 komt de film in de bioscoop.



2 Comments

  1. Bat-Man

    Dit ziet er beter uit dan wat ik had verwacht.

    Reply
  2. yves

    trashh!!!!!! het is zo wit als sneeuw he en de stief moeder is knapper dan het hoofdfiguur hoe kan dit gedrocht nog ooit winst maken!!!??? de dwergen waarom luisteren mensen naar die stommeeee peter btw ??? studio 100 wet hoe het moet !!!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *