Seriakiller-film Longlegs heeft Silence of the Lambs vibes

Een Nicolas Cage film is niet altijd een garantie op een geslaagde prent, maar als we de eerste geruchten mogen geloven zou dit misschien wel één van de beste serialkiller-films zijn in jaren. Normaal is zoiets het genre van David Fincher maar het is geleden van Zodiac (2007) en het fantastische The Girl with the Dragon Tattoo (2011) en dat is ondertussen 13 jaar geleden. Zijn The Killer was meer iets van een hitman-film. Maar deze Longlegs (2024) heeft wel iets weg van The Silence of the Lambs (1991) van Jonathan Demme.

© Neon / Poster design by GrandSon

Korte inhoud: FBI-agent Lee Harker (Maika Monroe) is een getalenteerde nieuwe rekruut die is toegewezen aan de onopgeloste zaak van een ongrijpbare seriemoordenaar. Terwijl de zaak complexe wendingen neemt en bewijs van het occulte aan het licht komt, ontdekt Harker een persoonlijke connectie met de meedogenloze satanische moordenaar die bekend staat als Longlegs (Nicolas Cage) en moet ze tegen de klok racen om hem tegen te houden voordat hij de levens van een andere onschuldige familie opeist.

De film werd geregisseerd door Oz Perkins die we nog kennen van zijn visueel verrassende Gretel & Hansel (2020). De man heeft zijn oog voor belichting en cadrages meegekregen van zijn mama, de fotografe Berry Berenson, die tragisch genoeg een passagier was op het gekaapte vliegtuig van Americzan Airlines die op 11 september 2001 zich boorde in de Twin Towers. Nicolas Cage en Oz Perkins maakten de film trouwens als eerbetoon aan hun moeders. Het zijn films die zijn publiek nog niet heeft gevonden, maar dat zou met deze film wel eens kunnen veranderen. Hij heeft tevens ook het scenario geschreven.

Maika Monroe hebben we dan weer opgemerkt in It Follows (2014), maar nooit echt doorgebroken en ook voor haar zou deze thriller veel kunnen betekenen voor haar carrière. In de andere rollen zien we Blair Underwood, Alicia Witt, Michelle Choi-Lee en Dakota Daulby.

Het testpubliek prees de vertolking van Nicolas Cage en zei dat hij zo onaangenaam was dat het kijkers zwaar zal afschrikken, dus dat belooft. Om de film te promoten heeft distributeur Neon een telefoonnummer aangemaakt (4586664355) dat, als het wordt gebeld, een vooraf opgenomen, uiterst verontrustende boodschap van Nicolas Cage als de moordenaar zal afspelen. De film komt bij ons in de bioscoop vanaf 11 juli 2024.

*** Longlegs trailer ***

1 Comment

  1. Hendrick

    Interessante marketingtactiek om Cage helemaal niet te laten zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *