Nieuwe poster en trailer van horrorprent It Follows

Er is geen betere manier voor een regie-debuut dan het maken van een horrorfilm. Dat was althans het idee van David Robert Mitchell met zijn It Follows (2014). En na het zien van die scary trailer ben ik hier echt wel benieuwd naar.

it_follows_2014_poster2.jpg

Korte inhoud: Voor de 19-jarige Jay (Maika Monroe) zou de herfst moeten bestaan uit school, jongens en weekendjes aan het meer. Maar na een schijnbaar onschuldige seksuele ervaring wordt ze plots geplaagd door visioenen en nachtmerries. Ze heeft constant het gevoel dat iemand, of iets, haar achtervolgt. Wanneer de dreiging toeneemt moeten Jay en haar vrienden proberen te ontsnappen aan de gruwelijkheden die hen op de hielen zitten.

De film is ondertussen een buzz in de States op diverse filmfestivals, zoals op Sundance. Het lijkt een oefening te zijn in minimalistische horror. Hoe dan ook lijkt het erop dat de filmmaker geen klassieke horrorprent heeft willen maken, en dat is precies wat je als beginnende filmmaker moet doen. Probeer nieuwe dingen uit en zoek naar een eigen filmstijl. De beste horrorprent van 2014 is The Babadook (2014), maar ik ben zeker dat deze prent misschien wel eens een dichte tweede plaats kan krijgen.

Het productiebudget van deze film zal niet heel veel voorstellen, en bijgevolg hebben we hier ook te maken met jonge en/of onbekende casting, met namen als Olivia Luccardi, Lili Sepe, Jake Weary en Keir Gilchrist.

Toch moet je opletten met gehypte films. De vlag dekt niet altijd de lading. Denk maar aan de hype rond de toch wat tegenvallende You’re Next (2011) en The Haunting in Connecticut (2009). Maar er is een zekere eenvoud die me wel bevalt in de trailer. Ik hoop gewoon dat “It” geen alien is. Een mis een goeie slasher film en dat zou wel eens deze kunnen zijn. Oordeel zelf met de onderstaande trailer. De film werd vorige maand bij ons op het Razor Reel Flanders Film Festival vertoond, maar heeft op dit ogenblik nog geen officiële bioscoop-release.


it_follows_2014_pic03.jpgit_follows_2014_pic02.jpgit_follows_2014_pic01.jpg
© Animal Kingdom

*** It Follows trailer ***

1 Comment

  1. Gleny Boy

    ça va, ik heb nog meer scary stuff gezien dit jaar.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *