Inside Out 2 zet Pixar terug op de kaart

We moeten 5 jaar terug gaan in de tijd om nog eens een Pixar film te hebben die succes had aan de box-office en dat was met Toy Story 4 (2019) die het 1 miljard plafond had doorbroken nadat films als Soul (2020), Onward (2020), Luca (2021), Lightyear (2022) allemaal verlies leden. Elemental was een eerste lichtpuntje met een wereldwijde box-office van iets onder de 500 miljoen, maar deze Inside Out 2 (2024) zou misschien wel terug in de +800 miljoen regionen kunnen eindigen.

© Pixar / Disney

Korte inhoud: Het hoofdkwartier van tiener Riley (Kensington Tallman) wordt plotseling gesloopt om plaats te maken voor iets geheel onverwachts: nieuwe emoties. Vreugde (Amy Poehler), Verdriet (Phyllis Smith), Woede (Lewis Black), Angst (Tony Hale) en Walging (Liza Lapira), die in alle opzichten al lange tijd succesvol zijn, weten niet goed hoe ze zich moeten voelen als Angst (Maya Hawke) de kop opsteekt. En het lijkt erop dat zij niet de enige is, want er duiken ook nog Verveling (Adèle Exarchopoulos) en Afgunst (Ayo Edebiri) op en nog vele anderen.

Inside Out 2 heeft in zijn openingsweekend een kleine 300 miljoen dollar opgehaald! De blockbusterfilm Bad Boys: Ride or Die (2024) heeft tevreden moeten zijn met 100 miljoen wereldwijd. We zijn dus nog niet in een herstel van de box-office, maar deze cijfers zijn in ieder geval hoopgevend voor het Pixar merk. Disney krijgt klappen, of het nu Pixar, Disney animatie of Lucasfilm is, en dit is op zich wel een positieve noot in een triest verhaal van box-office teleurstellingen, die niet alleen te wijten waren aan Covid maar zeker ook aan verkeerde keuzes die werden gemaakt. Het grote openingsweekend maakt van Inside Out 2 het op een na hoogste openingsweekend in de States voor een animatiefilm aller tijden, net achter Pixar’s eigen Incredibles 2 (2018).

Ik heb het gevoel dat deze film het sowieso goed zou doen omdat het een sequel is op een succesverhaal en omdat het een nostalgisch karakter heeft. Maar ik ben blij dat het echt een goede film is. Er zijn een paar negatieve reviews maar de overgrote meerderheid is enthousiast zowel bij journalisten als bij publiek. Het is over het algemeen een leuke opluchting en geweldige film die deze week in de bioscoop draait.

*** Inside Out 2 trailer ***


2 Comments

  1. Aless

    Fantastische film. De eerste was zeker beter, maar deze was even goed.

    Reply
  2. Hannah

    Ik heb ervan genoten en ik zal het zeggen… ik vond deze beter dan de eerste ffilm. Er zat meer creativiteit om de manier om emoties weer te geven, angstaanvallen, etc. Echt leuk gevonden. De eerste was goed, maar ik heb het gevoel dat we een paar keer verstrikt raakten in de details van het verhaal. Deze film leek gewoon meer gericht op de complexiteit van Riley’s emoties en hoe dingen veranderen naarmate haar leven blijft veranderen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *