Pixar keert terug naar de bioscoop met Lightyear en Elemental

Lightyear (2022) is niet alleen de nieuwe zonnepanelen-auto die binnenkort te verkrijgen is, maar ook de nieuwe Toy Story spin-off van Pixar. En het eerste wat opviel is dat het karakter niet werd ingesproken door Tim Allen maar wel door Chris Evans, een keuze voor vernieuwing en wat beter om dat te doen met een acteur die behoorlijk veel fans heeft. De film werd geregisseerd door Angus MacLane.

Korte inhoud: Buzz Lightyear (Chris Evans) is een astronaut en de held waarop de speelgoedfiguur uit ‘Toy Story’ gebaseerd is. Na een jaar voorbereiding leidt hij als gezagvoerder zijn eerste testvlucht en krijgt hij het gezelschap van de robotkat Sox (Peter Sohn). Buzz gaat een episch avontuur aan wanneer hij met een reusachtige robot, de keizer Zurg (James Brolin), moet afrekenen.

De echte reden waarom Tim Allen werd vervangen is dat Pixar de bedoeling had een origin story te maken van het personage die zijn afstand zou nemen van het meer komische en lichtvoetige Toy Story. Er zal dus effectief wel een andere toon zijn. Producer Galyn Susman zei het volgende: “Tim is echt de belichaming van de speelgoed Buzz, en deze film speelt zich niet af in deze speelgoedwereld. Er is niet echt een link. Het zou alleen maar meer verwarring bij het publiek veroorzaken in plaats van hen te helpen de film te begrijpen die we proberen te vertellen.”

De filmrating is ook niet meer G(eneral audiences – All ages admitted) maar PG (Parental Guidance) en wie weet gaan we ook heel wat filmreferenties te zien krijgen. De casting van James Brolin, de vader van Josh die Thanos speelde in de laatste twee Avenger films tegenover Captain America gespeeld door Chris Evans is in ieder geval al iets magisch.

En Pixar liet tevens ook al een ballonnetje op over hun 27e film genaamd Elemental (2023), een film die zich afspeelt in een stad waar vuur-, water-, land- en luchtbewoners samenleven, en volgt Ember en Wade, een vurige jonge vrouw en go-with-the-flow man die uiteindelijk ontdekken hoeveel ze in gemeenschappelijk hebben. Het concept deed me wat denken aan Inside Out (2015). Deze film zal geregisseerd worden door Peter Sohn die ook al The Good Dinosaur (2015) had gemaakt.

De laatste Pixar film die zijn passage in de bioscoop deed heeft een niet zo’n goede beurt gemaakt. De film was grotendeels omwille van Covid een filmflop. Deze twee films zullen binnenkort wel dit gat ruimschoots opvullen.

*** Lightyear trailer ***

1 Comment

  1. Bjorn

    Trailer ziet er zalig uit en Pixar is en blijft wel een vaste waarde in animatie.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *