Russell Crowe’s Exorcist film The Georgetown Project is geen sequel

In een niet zo ver verleden werd Russell Crowe nog getipt voor een Dr. Jekyll en Mr. Hyde horrorfilm in de Dark Universe, maar toen kwam The Mummy flop en deze plannen werden opgeborgen. Maar Russell blijft ondertussen wel horrorfilms maken. En neen, deze Russell Crowe’s Exorcist film The Georgetown Project (2023) is geen sequel op zijn The Pope’s Exorcist (2023), dat een verrassende Netflix-hit werd. Maar het is duidelijk dat de verwarring groot zal zijn, en dat is misschien ook de reden waarom deze film twee titels heeft, waaronder The Exorcism.

© Miramax

Korte inhoud: Tijdens de opnames van een horrorfilm begint een acteur (Russell Crowe) zich bizar te gedragen. Zijn vervreemde dochter (Ryan Simpkins) vraagt ​​zich af of hij niet aan het terugvallen is in zijn vroegere verslavingen of dat er iets meer sinister aan de hand is.

The Georgetown Project is mede geschreven en geregisseerd door Joshua John Miller, de zoon van Exorcist-ster Jason Miller. Het is dus niet verwonderlijk dat de inspiratie voor deze film kwam van het zien van zijn vader als de gedoemde pater Karras die zichzelf uit het raam gooide op het hoogtepunt van The Exorcist (1973). Maar ook het feit dat vele verhalen ciculeerden dat de set van de film vervloekt was, met de mysterieuze branden die de productie teisterden, de vreemde sterfgevallen, de levenslange verwondingen, en ga zomaar verder. Voldoende materiaal voor een tweede langspeelfilm voor de regisseur.

In de film zijn ook nog rollen weggelegd voor – Sam Worthington, Chloe Bailey, Adam Goldberg, Samantha Mathis en een priesterlijke David Hyde Pierce. Het grappige is dat deze film werd gedraaid in 2019, op de vooravond van COVID en eigenlijk geen distributeur konden vinden, tot Netflix met zijn Russell Crowe Exorcist film kwam opdraven. Het is dus een beetje spijtig voor de makers dat deze film nu wel aanvoelt als ‘seen that done that’. Hoe dan ook, deze film zal vanaf 7 juni 2024 in een select aantal zalen draaien.

*** The Georgetown Project / The Exorcism trailer ***

1 Comment

  1. Kons

    Een film die niemand wou uitbrengen dan uiteindelijk toch uitgebracht omwille van het streaming succes van een slechte film…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *