De gelauwerde Tiger Stripes komt binnenkort bij ons uit

Filmliefhebbers zullen opgelucht ademhalen want de bekroonde Maleisische debuutfilm Tiger Stripes (2023) van Amanda Nell Eu komt op 24 april 2024 bij ons uit, en dan nog wel ongecensureerd.De film won vorig jaar op het filmfestival van Cannes de hoofdprijs tijdens de Critics’ Week in Cannes.

© THE PR FACTORY Belgium

Korte inhoud: Zaffan (Zafreen Zairizal), 12, woont in een kleine plattelandsgemeenschap in Maleisië. In de volle puberteit realiseert ze zich dat haar lichaam in een alarmerend tempo verandert. Wanneer Zaffan vroeger haar regels krijgt dan haar vriendinnen, verstoort de gebeurtenis het delicate evenwicht van de groep. Ineens is ze een buitenstaander. Haar vrienden keren zich van haar af als een massahysterie de school treft. De angst verspreidt zich en een dokter komt tussenbeide om de demon te verjagen die de meisjes achtervolgt. Als een tijger die wordt lastiggevallen en verdreven uit zijn leefgebied, besluit Zaffan haar ware aard, haar woede en haar schoonheid te onthullen.

In het thuisland werd de film gecensureerd door de Film Censorship Board. De theatrale versie liet het lokale publiek teleurgesteld achter en leidde tot een verklaring van regisseur Amanda Nell Eu, die achter de originele versie van de film stond. “Hoewel ik hier niet ben om de censuurraad aan te vallen, ben ik hier om te stellen dat de film die in de lokale bioscopen vertoond werd niet de film is die wij hebben gemaakt, en dat het niet de film is die de Grote Prijs van de Criticiweek heeft gewonnen in Cannes. Deze film was gecensureerd.” Ze voegde eraan toe dat ze gelooft dat het Maleisische publiek de volwassenheid heeft om beslissingen te nemen op basis van hun eigen kritische keuzes.

De film gaat over een jong meisje dat misschien anders is dan de rest, verkeerd wordt begrepen, of de drang heeft om zich anders uit te drukken dan anderen – een jong meisje dat onschuldig en nieuwsgierig is naar de wereld om haar heen en vecht voor haar bestaan ​​in deze wereld.


1 Comment

  1. Kevin

    Zal vermoedelijk worden opgepikt op Netflix

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *