Kevin Hart in heist-film Lift op Netflix

Netflix heeft een markt gevonden waarop ze kunnen kapitaliseren en die zelden teleur stelt; met nam de heistfilm. “La Casa de Papel” (2017-2021) heeft 5 seizoenen uit het concept geperst! Maar ook films als Red Notice (2021) heeft zijn publiek gevonden en Red Notice 2 (2024) zit er ook aan te komen. Dus denk ik wel dat ze met Lift (2024) niet echt veel risico’s hebben genomen.

Korte inhoud: Een meesterdief (Kevin Hart) wordt door zijn ex-vriendin en de FBI overgehaald om met zijn internationale bemanning een onmogelijke overval te plegen aan boord van een vlucht met 777 passagiers van Londen naar Zürich.

De film werd geregisseerd door één van de weinige videoclip makers die ook wel weet hoe hij een verhaal moet vertellen, zoals bleek met zijn Oscar-genomineerde film Straight Outta Compton (2015). F. Gary Gray is bekend voor zijn heistfilm The Italian Job (2003) alsook voor de 90’s thriller The Negotiator (1998). Maar hij heeft ook wat mediocre films op zijn naam (A Man Apart, Be Cool) en lijkt meer passie te hebben voor de videoclip wereld.

In Lift zien we naast Kevin Hart ook nog Gugu Mbatha-Raw, Vincent D’Onofrio, Jean Reno, Úrsula Corberó, Jacob Batalon, Billy Magnussen, Viveik Kalra, Yun Jee Kim, Burn Gorman, Paul Anderson, plus Jean Reno en Sam Worthington. Een indrukwekkende cast en het lijkt erop dat de production design niet moet onderdoen voor Red Notice. De trailers heeft mij echter nog niet helemaal kunnen overtuigen maar ik denk wel dat ik de film zal bekijken met zijn release op 12 januari 2024, en hopelijk zal het net zo goed zijn als het op papier zou moeten zijn. Laat ons weten wat jullie denken van de trailer.

*** Lift trailer ***


3 Comments

 1. Archi

  Kevin Hart moet bij komedie blijven, qua acteren is hij is nog erger dan The Rock.

  Reply
 2. Seraphim

  Dit ziet er niet goed uit …

  Reply
 3. MDC

  Dit weekend proberne kijken, lag na 5′ al te knikkebollen. Het heeft uiteindelijk 3 pogingen geduurd om de film grotendeels met open ogen te kunnen uitkijken.

  Trok op niks.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *