Damsel met Millie Bobby Brown op Netflix

Vooreerst een gelukkig nieuwjaar gewenst aan al onze lezers. Laten we hopen dat de box-office zich wat kan herstellen in 2024 en dat we evenveel knappe films te zien krijgen als in 2023. En daartoe rekenen we misschien niet meteen deze nieuwe film van Millie Bobby Brown op Netflix, maar Damsel (2024) heeft op z’n minst toch een hilarische trailer. De film werd geregisseerd door Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later, Intruders) en spijtig genoeg geschreven door Dan Mazeau (Wrath of the Titans, Fast X), misschien wel één van de meest waardeloze scenaristen werkzaam in Hollywood.

Korte inhoud: Een jonge vrouw denkt dat ze getrouwd is met een perfecte prins, maar wordt in een put gegooid als offer om een bloeddorstige draak te sussen. Ze probeert lang genoeg te overleven in de hoop iemand haar kan redden. Ze realiseert zich al snel dat er niemand komt en dat deze “damsel” zichzelf zal moet redden.

In de cast treffen we ook nog Angela Bassett aan, naast Ray Winstone, Robin Wright en Brooke Carter. De muziek van de film werd geschreven door David Fleming (“The Last of Us”).

Brown werd voor het eerst beroemd met de populaire Netflix-sci-fi-serie “Stranger Things”. Sinds ze op Netflix begon, werkt Brown voor de meeste van haar volgende filmrollen opnieuw samen met de streamer. Ze keerde terug naar Netflix om het titelpersonage te spelen in de Enola Holmes (2020)-franchise en speelde ook één van de hoofdrollen naast Chris Pratt en Ke Huy Quan in de aankomende sciencefiction-comic-adaptatievan de gebroeders Russo, The Electric State (2024). Het budget van deze film zou 200 miljoen dollar zijn en zo’n 3u en 40 minuten duren en vertelt de zoektocht van een meisje met haar robot naar haar vermiste broer.

Het fantasy-genre biedt grenzeloze mogelijkheden voor verhalenvertellers, en het maken van originelere fantasyfilms en tv-shows zou voor Netflix erg lucratief kunnen zijn. Van “Game of Thrones” tot “The Lord of the Rings”, zijn het de populairste franchises ter wereld. Ook Netflix’ “The Witcher” had enorm veel bijval, tot acteur Henry Cavill het voor bekeken hield. Ik heb alleen wat bedenkingen bij de scenarist die ze voor Damsel hebben gestrikt. Op 8 maart 2024 zullen we zien hoe deze film zal varen.

*** Damsel trailer ***

2 Comments

  1. Fabian

    Ziet er niet mis uit, maar betwijfel of dit echt een serie films zal worden

    Reply
  2. Mpesto

    Typisch iets voor Netflix

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *