Grand Theft Auto VI zal in 2025 niet uitkomen voor PC

Na de trailer lek heeft Rockstar Games nu een officiële trailer uitgebracht van Grand Theft Auto VI (2025). We moeten er nog een dik jaar op wachten maar wat we ondertussen wel al weten is dat de game enkel bestemd zijn voor game-consoles. Volgens de makers zal het ‘de grenzen verleggen van wat mogelijk is in een zeer meeslepende, verhaal-gedreven open-wereldervaring’. Maar volgens een persbericht dat maandag werd gedeeld door uitgever Take-Two Interactive, zal dit niet gebeuren op een Windows-pc.

De beslissing om de langverwachte nieuwe third-person actiegame uitsluitend op PlayStation 5 en Xbox Series X/Series S-consoles te lanceren, komt helaas niet als een verrassing. Rockstar Games heeft een geschiedenis om zijn pc-versies iets later in de ontwikkelingscyclus ta laten verschijnen. Nadat Grand Theft Auto 5 in 2013 werd gelanceerd, duurde het wachten bijzonder lang, waarbij de in New York City gevestigde studio bijna 19 maanden wachtte voordat er een pc-poort kwam. Uiteraard is het ook zo dat eenmaal de game op PC kwam, er heel wat bizarre dingen gebeurden, zoals skins van celebrities of auto’s die plots begonnen vliegen of heel wat naakt in de straten van Vice City. Het piraten van een game is nu eenmaal gemakkelijker op PC. Maar wees gerust, de markt is de groot om de game niet uit te brengen op PC. Het zal vermoedelijk een jaar of twee langer duren.

Het is tien jaar geleden dat Rockstar Games Grand Theft Auto V uitbracht. Hoewel fans zich ruimschoots hebben kunnen bezighouden met GTA Online en een paar heruitgaven, hebben ze geduldig (of ongeduldig) gewacht op meer en up-to-date GTA vertier. Het wachten heeft nu een theoretisch einde: Rockstar onthult de eerste officiële blik op de game en een releasedatum voor 2025. Het verhaal speelt zich af in Leonida, Rockstars versie van Florida en grotendeels gecentreerd rond Vice City, de opvolger van de serie voor Miami. Gezien het feit dat de trailer een heleboel livestreaming in Instagram/TikTok-stijl bevat, lijkt GTA VI een eigentijds spel te zijn, in plaats van een retro-spel dat zich afspeelt in de jaren ’80, zoals Grand Theft Auto: Vice City uit 2002. Het valt echter nog te bezien of deze streams een integraal spelmechanisme zijn, een puur verhalend hulpmiddel of slechts een esthetische keuze voor de trailer.


© Rockstar Games

Het lijkt er ook op dat de game voor het eerst in de moderne incarnatie van de franchise een speelbaar vrouwelijk personage zal hebben, Lucia, precies zoals de geruchten voorspelden. Andere hoogtepunten van de trailer zijn het moerassige Everglades National Park in Florida, een moerasboot, wat wilde dieren en natuurlijk een stripclub. Er zijn bijna geen details over het bredere verhaal van GTA VI, behalve dat Lucia in de gevangenis zit, vermoedelijk bij aanvang van het verhaal. Maar op het rechte pad blijven zal moeilijk zijn, zeker als we snippets te zien krijgen van allerhande overvallen. Het is wel degelijke een Grand Theft Auto game en dus zijn er ook heel wat voertuigen op te stelen, inclusief de autoachtervolgingen. Er is ook een korte opname van een alligator die de winkel van een tankstation binnendringt – je instinct zegt dat jouw karakter daar misschien achter zit. Helaas duurt het nog ruim een jaar voordat we het zeker weten. Gaan we ons personage ook naar de gym kunnen sturen om spieren te krijgen of pizza’s laten eten zodat hij een rond buikje krijgt, we shall see…

1 Comment

  1. Hulk

    Eindelijk ! Ik dacht dat het er nooit zou van komen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *