Indrukwekkende trailer van de Amazon serie Fallout door Jonathan Nolan

Amazon heeft de eerste officiële teaser-trailer uitgebracht voor “Fallout” van Jonathan Nolan, de aankomende live-action-serie gebaseerd op één van de best verkochte Bethesda videogames. De clip geeft ons een eerste blik op de vrij geschifte post-apolayptische wereld, alsook op de “Yellowjackets”-actrice Ella Purnelldie uit de Vault 33 komt. De serie speelt zich af in Los Angeles, 200 jaar nadat een kernoorlog de aarde in puin legde.

Korte inhoud: De serie speelt zich af in het jaar 2296. Dat is 219 jaar nadat een kernoorlog de aarde verwoestte, waarbij overlevenden naar ondergrondse bunkers werden gedreven, waardoor alle anderen bovengronds voor zichzelf moesten zorgen tegen straling, mutanten en bandieten. Lucy is de dochter van ‘Overseer Hank’, de burgemeesterachtige figuur van Lucy’s Vault 33. De serie speelt zich af binnen dezelfde continuïteit als de videogamefranchise, maar zal een origineel verhaal zijn.

Vault 33, gelegen in Los Angeles, wordt vermeld als de locatie voor de show, maar deze kluis bestaat niet in de fallout-geschiedenis. De gebeurtenissen van Fallout 1 en 2 vinden plaats in Zuid-Californië, zo’n 84 jaar en 164 jaar na de nucleaire oorlog van 2077, en introduceren belangrijke verhaallijnen van de franchise, zoals de waterchip, GECK, de FEV, Brotherhood of Steel en Enclave. Het is nog niet bevestigd of de show dit voorbeeld zal volgen met de verhaallijnen uit Fallout 1 en 2.

De trailer kwam een paar uur geleden online nadat Amazon eerder stills van de show heeft vrijgegeven, en toont nu een diepere kijk op de personages en de verschrikkingen die ze in dit dorre landschap zullen aantreffen. En het lijkt tot nu toe een veelbelovende indicatie van hoe de serie zijn geliefde bronmateriaal zal benaderen. Naast Purnell zien we in “Fallout” ook Walton Goggins (The Hateful Eight) als ontsnappingsgriezel, Aaron Moten (Emancipation) als lid van de Brotherhood of Steel en Kyle MacLachlan (Twin Peaks) de kluisopzichter Overseer Hank. Er is ook een hond genaamd CX404, die we zien in de video en in de filmposter, terwijl hij ronddoolt met een afgehakte hand. “Fallout” verschijnt op 12 april 2024 op Prime Video.

En een paar dagen geleden was er nog een game-gerelateerde trailer uitgekomen, met name deze van Grand Theft Auto VI (2024)! Weliswaar zou het gaan om een gelekte trailer die jullie hier kunnen zien.


3 Comments

 1. Stef

  Love the game, like the trailer !

  Reply
 2. Elmer

  Ik ben blij dat ze het gevoel voor humor behouden hebben. En de oude muziek. Dit heeft echt een kans om goed te zijn, ik ben benieuwd.

  Reply
 3. Appie

  Ik dacht even dat dit de trailer was voor een nieuw Fallout game

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *