Jesse Eisenberg en Adrien Brody in Manodrome

Lionsgate heeft ons zojuist een eerste blik gegund in de aankomende R-rated rollercoaster van een film, Manodrome (2023). Het is een met adrenaline ingespoten thriller met Oscar-genomineerde Jesse Eisenberg als hoofdattractie! Het belooft een ritje vol spanning, humor en misschien zelfs wat levenslessen te worden, allemaal met een knipoog naar de complexiteit van mannelijke emoties. Wij kunnen niet wachten om ons in deze filmische achtbaan te storten!

Korte inhoud: In de schijnwerpers staat Ralphie (Jesse Eisenberg), een werkloze Uber-chauffeur die, samen met zijn vriendin Sal (gespeeld door de geweldige Odessa Young), op het punt staat een kleintje te verwelkomen. Ralphie’s leven is net zo chaotisch als een ritje in een achtbaan. Hij heeft het gevoel dat andere mannen hem niet serieus nemen en hem belachelijk maken. En wie kan hem de schuld geven? Als je een Uber-chauffeur bent die binnenkort vader wordt, sta je sowieso al een beetje aan de rand van de aandacht. Maar wacht, daar komt onze redder in de vorm van een charismatische, wat oudere man genaamd Dan (Adrien Brody, ja, ook al iemand met dat Oscar-beeldje). Hij verschijnt op het toneel als een ware held op een wit paard, of in dit geval, een zwarte Uber. Dan richt zijn doordringende blik op Ralphie en stelt die allesbeslissende vraag: “Ralphie, wat in de wereld ga je doen met al die gevoelens?”

En dan, alsof het een uitnodiging is voor het meest bizarre feestje aller tijden, wordt Ralphie door Dan uitgenodigd om zich aan te sluiten bij zijn mysterieuze familie. Deze groep lijkt meer op een sekte van testosteronbommen, met mannen die een haast bovennatuurlijke voorliefde hebben voor spierballen, dominantie en luidruchtigheid. Ralphie, vastbesloten om zijn verloren macht terug te vinden, duikt in deze nieuwe wereld vol machismo en mannelijke bravoure. Maar macht nooit zonder gevolgen. Terwijl Ralphie zichzelf opnieuw uitvindt en zijn zelfvertrouwen herwint, ontstaan er nieuwe hobbels op de weg. Zijn relatie met Sal (Odessa Young) begint te kraken onder de druk van zijn radicale transformatie, en hij lijkt steeds meer gewelddadige trekjes te vertonen.

Kortom, het lijkt erop dat Ralphie zichzelf misschien net iets te serieus neemt, en dat kan nogal wat problemen veroorzaken. Het is alsof hij op een emotionele achtbaan zit, en de loopings worden steeds heftiger. Het belooft een wilde rit te worden, met meer wendingen dan een soapopera op steroïden! De film werd geschreven en geregisseerd door de Zuid-Afrikaanse John Trengove en dit is meteen ook zijn eerste film met belangrijke filmsterren. Op 10 november 2023 komt de film uit. Hieronder kunnen jullie de trailer bekijken.


Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *