All of Us Strangers is de nieuwe Brokeback Mountain

Een film die een beetje buiten de schijnwerpers loopt is deze All of Us Strangers (2023) van Andrew Haigh, gebaseerd op de Japanse roman van ‘Strangers’ van Taichi Yamada.

Korte inhoud: Op een nacht in zijn bijna lege torenflat in het hedendaagse Londen heeft Adam (Andrew Scott) een toevallige ontmoeting met een mysterieuze buurman Harry (Paul Mescal), die het ritme van zijn dagelijkse leven doorboort. Terwijl er een relatie tussen hen ontstaat, wordt Adam in beslag genomen door herinneringen aan het verleden en wordt hij teruggetrokken naar de stad in de buitenwijken waar hij opgroeide, en naar het ouderlijk huis waar zijn ouders (Claire Foy en Jamie Bell) lijken te wonen. zoals ze waren op de dag dat ze stierven, 30 jaar eerder.

Haigh regisseerde eerder het homo-erotische-romantiekdrama Weekend (2011) en de coming-of-age-roadfilm Lean on Pete (2017). All of Us Strangers lijkt één van zijn meest persoonlijke projecten tot nu toe. De film is al geselecteerd geweest op het filmfestival van Chicago en dit lijkt maar een begin te zijn.

Het is een R-Rated film en blijkbaar zou de film ook een weinig verhullende seksscène bevatten. Mocht het een hetero-relatie zijn zou er vermoedelijk niet zoveel ophef worden van gemaakt maar Hollywood heeft nog wel een weg af te leggen op dat vlak. All of Us Strangers gaat in première op het New York Film Festival, gevolgd door een bioscooprelease op 22 december 2023. Bekijk de trailer hieronder.

*** All of Us Strangers trailer ***

1 Comment

  1. Gert Jan

    Klasbakken van acteurs, dit wordt een nieuwe Oscar-kandidaat.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *