Puss in Boots: The Last Wish (2022) **** Blu-ray recensie

Deze Puss in Boots: The Last Wish (2022) van Joel Crawford is eigenlijk alles wat je kan wensen voor een animatiefilm voor jong en oud. Achter alle felle kleuren van deze knappe animatie, krijgen we spectaculaire actiescènes te zien in een eenvoudig maar trefzeker plot. Dit is de 2de spin-off film en sequel op Puss in Boots (2011) en in totaal de 6de film uit de Shrek-franchise.

Korte inhoud: Helaas is de gelaarsde kat (Antonia Banderas), de onverschrokken Spaanse minnaar en held, nu aan het laatste van zijn negen levens toe, tien jaar na de gebeurtenissen in de gelaarsde kat uit 2011. En alsof dat nog niet genoeg is, zit de niet te stoppen premiejager, bekend als The Big Bad Wolf (Wagner Moura), achter hem aan. Om al zijn kostbare levens te herstellen en aan een roemloos lot te ontsnappen, moet de gelaarsde kat al zijn moed verzamelen om een gevaarlijke zoektocht naar het donkere woud te ondernemen om de legendarische wensster te vinden. De gelaarsde kat is echter niet de enige die op zoek is naar de kaart van de magische ster. Terwijl de gedurfde bandiet zijn vaardigheden goed gebruikt om formidabele tegenstanders die vastbesloten zijn om het in handen te krijgen een stap voor te blijven, rijst een cruciale vraag: heeft hij het in zich om zijn meest bekwame en angstaanjagende tegenstander het hoofd te bieden en zijn leven terug te krijgen?

Het verhaal is luchtig genoeg zodat de allerjongsten er plezier aan kunnen beleven, maar het behandelt zijn publiek ook wel met maturiteit. Het speelt niet op veilig en heeft de ‘moed’ om diepe boodschappen te verweven tussen de actie. Een daarvan is het overkoepelende thema ‘sterfelijkheid’ en hoe we moeten waarderen wat we hebben. Het script werd geschreven door Paul Fisher en Tom Wheeler, die de eerste Puss film hebben geschreven en wat vernieuwing met Tommy Swerdlow© DreamWorks Animation

Puss heeft ook een sidekick genaamd Perrito (Harvey Guillén). Op het eerste gezicht lijkt hij een irritante nevenpersonage die er is voor comic relief, maar hij blijkt een warm, vriendelijk en uiterst sympathiek kereltje te zijn. Zijn droom is om therapiehond te worden, wat een belangrijk verhaalelement zal worden. En we hebben we ook nog vele andere geweldige personages, met name Goldilocks (Florence Pugh) en de drie beren (Olivia Colman, Ray Winstone, Samson Kayo), de inwisselbare schurken die hun familie leren waarderen, en Big Jack Horner (John Mulaney), de pure kwaadaardige schurk die helemaal niet waardeert wat hij heeft. Over het algemeen is hij een buitengewoon grappig personage met een ‘charmante kwaaraardige eigenschap’. En laten we niet vergeten dat Salma Hayek ook van de partij is met het karakter Kitty Softpaws. Al deze personages zijn perfect uitgebalanceerd in een verhaal dat humor en actie in evenwicht brengt. De dramatische boog blijft gespannen van begin tot eind.

Kortom, dit is een geslaagde sequel. Alle personages zijn geweldig en de animatie is een waar spektakel van passie en creativiteit. Ditalles met een compact plot en een goed evenwicht tussen spanning en ontspanning, met voldoende inhoud om ook een wat ouder publiek te bedienen. Sinds is de film te verkrijgen op DVD en Blu-ray.


Review Puss in Boots: The Last Wish (2022)
Recensie door op

Beoordeling: 4 / 5

rating

*** Puss in Boots: The Last Wish trailer ***

1 Comment

  1. Owen

    De stemmencast was geweldig in deze, echt van genoten. Een nieuwe reunie met Shrek zou ook wel eens mogen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *