Bob Marley: One Love met Kingsley Ben-Adir in de titelrol

Na het succes van biopics met muzikale iconen als Elton John, Freddie Mercury en Elvis Presley, is het eindelijk tijd voor de reggae-legende Bob Marley om zijn levensverhaal op het witte doek te laten schilderen, vier decennia na zijn overlijden. De aankomende film, getiteld Bob Marley: One Love (2024) van Reinaldo Marcus Green. Ondertussen is er ook een trailer uit die weinig aan de verbeelding overlaat en zo goed als het gehel verhaal vertelt – ook al werd er gesproken van een “teaser”.

Korte inhoud: Biografische film die het leven van de bekendste reggae-artiest volgt vanaf zijn vroege stappen richting wereldfaam tot zijn vroegtijdige dood in het begin van de tachtiger jaren, met als leidraad concerten in thuisland Jamaica en daarbuiten, studio-opnames en ontmoetingen met grote sterren als Mick Jagger. De inhoud van de muziek van de Jamaicaanse rasta sprak vaak van vredig en rustig leven, met liefde voor eenieder; deze sprak mensen van allerlei generaties over de hele wereld aan. Deze houding uitte Bob Marley (Kingsley Ben-Adir) ook in zijn leven, waarin hij kampte met velerlei tegenslagen, zoals het omgaan met de politieke onrusten in Jamaica en aanslagen op zijn leven en dat van zijn gezin door rebellen, die hij beantwoordde met het geven van vredesconcerten.

Bob Marley heeft onze collectieve verbeelding geboeid sinds hij eind jaren zestig in de muziekscene opdook. Met zijn kenmerkende mix van reggaemuziek en persoonlijke Rastafari-stijl stond hij er als een unieke artiest, die al zijn eigen muziek schreef en boodschappen van liefde, vrede en positiviteit verspreidde. Hoewel zijn leven niet zonder gebreken was, inclusief moordpogingen en politieke en gewelddadige onrust in zijn thuisland Jamaica, dienden deze uitdagingen als inspiratie voor enkele van zijn meest geliefde liedjes.

Bob Marley heeft een onuitwisbare stempel gezet op de muziekindustrie, waardoor reggae een blijvend genre is geworden. Het is geen verrassing dat een biopic die het leven van zo’n invloedrijke kunstenaar documenteert, voor enorme opwinding zou zorgen. De release van de trailer heeft al voor een golf van anticipatie gezorgd. De film is met name gedeeltelijk geproduceerd door het productiebedrijf van Brad Pitt, Plan B Entertainment, terwijl het familiemerk van Marley, Tuff Gong, ook bij de productie betrokken is. Met de actieve deelname van Marley’s naaste familieleden, zoals zijn zoon Ziggy Marley, dochter Cedella Marley en vrouw Rita Marley, belooft de biopic een intieme en zeer persoonlijke verkenning van het leven en de muzikale reis van de artiest vanaf zijn prille uitstapje naar de muziek tot zijn voortijdige ondergang in 1981. Verwacht dat Marley’s tijdloze klassiekers als “One Love” en “Get Up, Stand Up” door de hele film zullen resoneren en de diepgaande boodschap van vrede en revolutie illustreren die hij probeerde over te brengen aan zijn landgenoten en mensen over de hele wereld.

De rol van deze iconische muzikant wordt vertolkt door het getalenteerde nieuwe gezicht Kingsley Ben-Adir, die het personage een boeiende uitstraling geeft. De trailer toont het vermogen van Ben-Adir om Marley’s essentie te belichamen met zijn zelfverzekerde houding en authentieke Jamaicaanse accent. Naast hem in de hoofdcast zijn ervaren acteurs Lashana Lynch (bekend van haar rollen in Captain Marvel en No Time to Die) als Marley’s vrouw, Rita, en James Norton (te zien in Little Women) als Marley’s manager, Danny Sims.

Regisseur van de film is Reinaldo Marcus Green, bekend om zijn werk aan de biopic King Richard (2021), die zich verdiepte in de vroege levens van Venus en Serena Williams. Met Green aan het roer is Bob Marley: One Love in bekwame handen, aangezien hij zijn bedrevenheid demonstreerde in het regisseren van biografische verhalen en veel lof vergaarde voor zijn eerdere werk. OP 12 januari 2024 zou de film in de zalen moet komen, en dat is na de deadline voor de Oscars van 2024. Meestal is dat geen goed teken, maar we zullen moeten afwachten.

*** Bob Marley: One Love trailer ***

1 Comment

  1. Stef

    Waarom die trailer zo lang moest zijn is mij een mysterie, maar wil deze wel zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *