Insidious: The Red Door in regie van acteur Patrick Wilson

Insidious: The Red Door (2023), de vijfde in de horrorserie die begon in 2010, heeft een nieuwe trailer uitgebracht. Deze film zou in principe het laatste hoofdstuk moeten zijn van de horror-saga met de familie Lambert. Patrick Wilson, die in vier van de vijf films speelde (waaronder deze), maakt meteen ook zijn regiedebuut en dit kan interessant zijn.

© Blumhouse Production / Plaion Pictures

Korte inhoud: Het is inmiddels tien jaar geleden sinds de familie Lambert tenauwernood aan de bovennatuurlijke wereld wist te ontsnappen. Om hun demonen voor eens en voor altijd te laten rusten, moeten Josh (Patrick Wilson) en Dalton (Ty Simpkins) nog dieper ‘the Further’ induiken, waarbij ze het duistere verleden van hun familie onder ogen moeten komen. Achter de rode deur liggen er echter een groot aantal nieuwe en gruwelijke verschrikkingen op de loer.

In tegenstelling tot de andere vier films is het scenario deze keer geschreven door Scott Teems in plaats van Leigh Whannell. Whannel heeft het verhaal ontwikkeld en hij is nog steeds betrokken bij de productie maar is niet de lead-scenarist op de film. De eerste vier films werden gepresenteerd als een raamverhaal, maar het is niet bekend of deze nieuwste episode een directer verhaal zal zijn.

Insidious: The Red Door zal op 7 juli 2023 in de bioscopen te zien zijn en zal moeten opboksen tegenover Lionsgate’s R-rated komedie Joy Ride (2023), ook een regiedebuur van Adele Lim die we kennen van haar scenario’s van ondermeer Crazy Rich Asians. Toch is het geen al te grote klepper en dus zou deze film wel eens goed kunnen scoren. Aangezien het lijkt alsof de film teruggaat naar zijn roots, is dit misschien zelfs geen al te moeilijke taak. Ik ben in ieder geval benieuwd, gezien ik eigenlijk wel heb gehouden van de vorige films.

De cast bestaat uit Patrick Wilson, terugkerend als Josh Lambert, Ty Simpkins als zijn zoon Dalton Lambert, Rose Byrne als Josh’s vrouw Renai en Andrew Astor als Daltons kleine broertje, Foster. Daarnaast zijn er ook nog rollen voor acteurs Peter Dager, Sinclair Daniel en Jarquez McClendon, allemaal relatief nieuw op het grote scherm. Actrice Hiam Abbass, bekend van films als Blade Runner 2049 (2017) en Hellraiser (2022), zal in de film verschijnen. Lin Shaye keert ook terug als Elise Rainier, waarbij haar personage op videobanden verschijnt nadat ze in de tweede film vermoord werd …sorry voor de spoiler.

*** Insidious: The Red Door trailer ***

1 Comment

  1. Quantum

    Wel spijtig dat deze niet te zien was op het BIFFF, ziet er wel goed uit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *