De Fede Alvarez Alien reboot heeft zijn cast

De volgende Alien (2023)-film, geregisseerd door Fede Alvarez (Evil Dead, Don’t Breathe) – heeft zojuist meer castleden toegevoegd, naast de eerder aangekondigde Cailee Spaeny en Isabella Merced in de komende voortzetting van Ridley Scott‘s scifi-franchise.

Ridley produceert deze film, maar is nog steeds bezig met de ontwikkeling van zijn threequel Alien: Awakening film, die verder gaat met de gebeurtenissen van Alien: Covenant (2017), waarin werd onthuld dat de androïde David (Michael Fassbender) een genocide veroorzaakte op de planeet Paradise die de Engineer-bevolking wegvaagde, zou “Awakening” een groep Engineers vinden die de massamoord overleefden waardoor het hun missie is om wraak te nemen en David en hem willen vermoorden. En katen we ook niet vergeten dat Daniels (Katherine Waterston) niet stierf op het einde, ook al was ze volledig in de greep van David, maar we zullen zien hoe dit verhaal evolueert.

20th Century Studios onthulde dat voor de nieuwe Alien reboot David Jonsson (Industry) werd gecast, naast Archie Renaux (Shadow and Bone), Spike Fearn (The Batman) en nieuwkomer Aileen Wu. Zij zullen het opnemen tegen een lading Xenomorphs, face huggers en andere scifi-verschrikkingen. Fans van Alvarez’ zullen waarschijnlijk wel weten dat dit nog eens een echte HORROR sci-fi zal worden. Het script werd ook geschreven door Rodo Sayagues die met Fede al een tijdje heeft samengewerkt.

De productie van de film begint volgende week op 9 maart 2023 en in deze negende inzending van de Alien-franchise. Hierin zien we een groep jonge mensen in de ruimte die de confrontatie aangaan met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum. Met andere woorden: “niets nieuws onder de zon”. Het lijkt een klassieke Alien verfilming. Spaeny en Merced zullen de volgende heldinnen van de door vrouwen aangedreven franchise zijn, die – samen met hun bemanning – de nieuwe horrormartelingen zullen ondergaan die zijn bedacht door Alvarez en Sayagues.

1 Comment

  1. Cosmic

    Ik kijk eigenlijk wel meer uit nar de 3de Ridley Scott film dan nog maar eens hetzelfde Alien verhaal met de facehuggers.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *