Children of the Corn verfilming krijgt alsnog een streaming release

Het ziet er naar uit dat regisseur Kurt Wimmer niet zal bezuinigen op bloed in zijn nieuwe bewerking van Stephen Kings klassieker Children of the Corn (2020). In tegenstelling tot het originele verhaal, waarin moordende kinderen een boze geest aanbidden die leeft te midden de maïsvelden in een verlaten stadje in Nebraska, concentreert Wimmer zich op één kind, Eden (Kate Moyer), die de gastheer wordt voor een demonische entiteit uit de stervende velden. De film werd eerst vertoond in 2020 maar is nu pas opgepikt door Shudder voor een streamingrelease op 21 maart 2023.

Korte inhoud: De film beschrijft de gebeurtenissen die hebben geleid tot de massamoord op de volwassenen van een kleine stad in Nebraska door hun kinderen, nadat de onverantwoordelijkheid van de volwassenen de oogst en de toekomst van de kinderen ruïneert.

Misschien een interessante film om te zien in het licht van onze hoog oplopende stikstof-discussies en het voortbestaan van de boerderij van heel wat veehouders, ook al zal de film niet veel soeps zijn. Kurt Wimmer is een beetje het equivalent van Uwe Boll, een waardeloos regisseur die toch een manier vindt om film te blijven maken, ook al hebben beide filmmakers steeds meer moeite op een project op de rails te zetten. Kurt Wimmer hebben we allemaal leren kennen met de film Ultraviolet (2006) die zowat in alle Top 10 Worst Movies stond. Het heeft de regisseur 14 jaar geduurd om nog eens een film te maken. Echter, de man schrijft nu en dan wel een goed scenario (Equilibrium, Sphere, The Thomas Crown Affaire, Salt). Wij hebben Children of the Corn nog niet gezien maar de film wordt nu al met de grond gelijk gemaakt door de critici met een RT score van 6%.

De reden waarom de film nog niets is uitgebracht – buiten die twee bioscoopzalen in 2020 – heeft waarschijnlijk te maken met het uitblijven van een rating van de MPAA (Motion Picture Association of America). Zij hebben veel macht in de States en kunnen films dwingen om reshoots te maken of belangrijke cuts te maken. En gezien de bloederige aard van het beestje zou het wel eens kunnen dat dit de hoofdreden is. De film heeft ondertussen een R-rating gekregen en heeft dus het gevreesde NC-17 label vermeden.

Naast Elena Kampouris en Moyer spelen in Children of the Corn ook Callan Mulvey en Bruce Spence. Wimmer schreef en regisseerde de film en werkte opnieuw samen met zijn Point Break-partner John Baldecchi. De effecten werden gedaan door James Cameron’s digitale productiehuis Digital Domain. Wat mij is opgevallen is het hoge productiebudget. Deze horrorprent zou 10 miljoen dollar hebben gekost, ook al hebben we hier een horror zonder bekende cast met een B-regisseur.

*** Children of the Corn trailer ***

1 Comment

  1. Cath

    Dit is het eerste wat ik van deze film verneem. Ik ben fan van het boek en de eerste verfilming vond ik wel leuk.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *