Magic Mike’s Last Dance van Steven Soderbergh flopt

Ooit was de naam van Steven Soderbergh een referentie van goede cinema (cf. Out of Sight, Erin Brokovich, Traffic, Ocean’s Eleven), zelfs zijn tv-series zijn bijzonder knap, ik denk dan aan “The Knick”. Maar Soderbergh heeft al een paar keer te kennen gegeven dat hij wou stoppen als regisseur, maar kijk, hij blijft films maken, ook al is het een hele poos geleden dat hij nog een bioscoopfilm heeft kunnen maken. En zijn obsessie met Magic Mike is mij een mysterie, want naast deze Magic Mike’s Last Dance (2023) is er ook nog een “Finding Magic Mike” serie.

Korte inhoud: Nadat een zakelijke deal op de klippen loopt en hij geen cent meer op zak heeft, werkt Mike Lane (Channing Tatum) in Florida als barman. Na een lange pauze besluit hij echter weer het danspodium op te gaan nadat een rijke socialite (Salma Hayek) hem naar Londen lokt met een aanbod dat Mike niet kan weigeren. Met alles op het spel, nadat Mike ontdekt wat ze werkelijk van plan is, moet hij een groep van nieuwe, knappe dansers in vorm krijgen. Zal hij in staat zijn het voor elkaar te krijgen?

Deze threequel is het tweede vervolg op Magic Mike (2012) die toen 167 miljoen kon ophalen. De sequel Magic Mike XXL (2015) moest dan weer afkloppen op een recette van 122 miljoen dollar. De laatste film sputtert in zijn tweede week rond de 38 miljoen dollar en het ziet er niet naar uit dat het zijn break-even grens zal halen van 90 miljoen dollar. Dit ligt echter niet integraal aan de film, ook al vindt pers en publiek hem niet echt goed, maar ook deels door de goedkope marketing door Warner Bros die blijkbaar vooral had gemikt op tv-spots op hun eigen Warner Bros. Discovery channels. Initieel was het de bedoeling om de film uit te brengen op HBO Max, maar kreeg uiteindelijk een bioscoop-release. De film lijkt meer een Channing Tatum project die naast hoofdacteur ook producer is van de film.

Het voelde wel wat aan als een contractuele verplichting voor Soderbergh dan een passie-project. Soderbergh is meestal actief op verschillende posten van een filmproductie, gaande van producer tot cinematograaf tot filmmonteur. Hier heeft hij alleen een regisseurs-credit. Meer nog, hij trok er zich zelfs niet van aan dat Tatum na 11 dagen shoot de hoofdactrice Thandiwe Newton wou vervangen door Salma Hayek in april van 2022. Volgens een artikel in The Sun zouden de twee een oplaaiende ruzie hebben gehad op de set rond de Will Smith / Chris Rock Oscar-slap die zich een paar dagen/weken geleden had voltrokken. Achteraf zou het vertrek van Thandiwe ingepakt worden als “familie-redenen”, maar dat houdt geen steek. Soderbergh zelf heeft achteraf nooit gesproken van een “familie-issue” maar zei dat het iets privé was tussen de twee acteurs en hij er verder geen commentaar wou op geven. Er is zelfs een gerucht dat Thandiwe van plan was om Warner aan te klagen. In ieder geval kan een reshoot van 2 weken in de miljoenen dollars lopen en ziet het er naar uit dat dit effectief ook de “laatste dans” zal worden voor deze franchise. Op 8 februari 2023 is de film bij ons in de bioscoop gekomen.

*** Magic Mike’s Last Dance trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    Is het eerste wat ik verneem van deze film. De marketing heeft inderdaad goed zijn best gedaan.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *