Copenhagen Cowboy van Nicolas Winding Refn op Netflix

En terwijl Netflix experimenteert met series waar de afleveringen in willekeurige volgorde bekeken kunnen worden krijgen we binnenkort een serie van regisseur Nicolas Winding Refn op Netflix te zien, genaamd “Copenhagen Cowboy” (2023), waar datgene wat er gebeurd van ondergeschikt belang is tot de manier waarop het zich allemaal afspeelt. Een op z’n minst eigenzinnige serie die wat aanvoelt als een David Lynch drama maar dan in de gewelddadige neon 80’ties wereld van Refn.

Korte inhoud: Een jonge raadselachtige rebel genaamd Miu (Angela Bundalovic) is op zoek naar haar aartsvijand, Rakel, nadat ze haar leven jarenlang aan een onbekende organisatie heeft gewijd. Ze zou wraak en gerechtigheid zoeken jegens haar aartsvijand terwijl ze door de onheilspellende criminele onderwereld van Kopenhagen navigeerde door een natuurlijke en “bovennatuurlijke” odyssee. Ondertussen zou ze ook terugkijken op haar verleden en de banden met aspecten van de relaties tussen haar en haar aartsvijand.

Nicolas Winding Refn heeft deze 6-delige serie zelf geschreven, nadat hij de smaak voor series te pakken kreeg na zijn niet onaardige maar zeer trage “Too Old to Die Young” (2019) met Miles Teller in de hoofdrol. Deze serie is echter voornamelijk opgenomen in het Deens en bijgevolg zullen we dus wel afgeleid worden door ondertitels. Hoewel, vele Denen lijken het Deens in trailer vreemd vinden, alsof het werd uitgesproken door mensen die de taal niet beheersen. Wie weet is dat ook de bedoeling en hebben we hier te maken met immigranten die de taal maar half kennen, we zullen moeten afwachten. Maar zoals eerder gezegd, deze serie moet het vooral hebben van de sfeer die hij neerzet dan de inhoud. Toch zou het me verbazen dat veel mensen Too Old to Die Young hebben gezien. Het is in ieder geval geen mainstream serie en deze nieuwe serie lijkt ook zo een apart beestje te zijn.

De serie had moeten uitkomen in december 2022 maar komt nu uit op 5 januari 2023. Ik kan niet wachten om de serie te bekijken. Ik hou in ieder geval wel van de nieuwe Netflix wind.


1 Comment

  1. Niels

    Zijn films zien ze wel te gek uit, ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *