Woman Talking lijkt nog zo een Oscar film

Brad Pitt‘s productiehuis Plan B heeft de hand kunnen leggen op de roman van Miriam Toews en met een strak script en regie van Sarah Polley lijkt deze Woman Talking (2022) klaar voor het komende award seizoen. Het verhaal lijkt niet alleen diep te snijden maar de cast van vrouwen is van een uitmuntend niveau.

Korte inhoud: In Bolivia woont een groep vrouwen in een religieuze gemeenschap. De kolonie wordt opgeschrikt wanneer de mannelijke sekse zich enkele keren aan de vrouwen vergrijpen. Hierop vinden de vrouwen het moeilijk om hun geloof met de aanvallen te verzoenen.

Nadat Miriam Toews opgroeide in een doopsgezinde stad in Manitoba, Canada, vertrok ze toen ze net 18 was, maar haar ervaringen hebben haar blijkbaar gevoelig gemaakt voor diep religieuze samenlevingen en dit heeft ze allemaal kunnen verwoorden in een onthutsende roman. De release van het boek werd begroet met een golf van zowel publieke als kritische toejuiching, met veel commentaar op hoe ontroerend en verhelderend haar lectuur was. De roman wierp zijn licht op een duister deel van de geschiedenis waar velen niets van afwisten, en was gebaseerd op echte gebeurtenissen die tussen 2005 en 2009 plaatsvonden in een Boliviaanse doopsgezinde gemeenschap. Vaak kan het jaren duren voordat romans worden aangepast in scenario’s, maar slechts vier jaar later zal de release van de film Women Talking in de bioscoop verschijnen, en nu lijkt het zeker wel een waardige concurrent voor het award seizoen.

De distributierechten voor de film werden wel verkocht aan Amazon dus deze film zal vermoedelijk ook op de streamingsdienst Amazon Prime belanden, maar om te kunnen deelnemen aan de grote filmfestivals zal het vermoedelijk ook simultaan worden uitgebracht in de bioscoop, waar het thuis hoort. De cast is een aaneenschakeling van talentvolle actrices, gaande van Rooney Mara tot Frances McDormand, Sheila McCarthy, Jessie Buckley, Michelle McLeod, Kira Guloien en Claire Foy.

De trailer voor Women Talking kwam deze week uit via MGM en Universal Pictures en laat eigenlijk niet zo zot veel zien maar iedereen voelt waarover dit verhaal gaat. De sfeer is donker en dramatisch, met Canadese cameraman Luc Montpellier die de thematische weerklank van het verhaal op passende wijze heeft weten vast te leggen. De beklijvende score van Joker (2019)-componiste Hildur Guðnadóttir valt op in de trailer als een ander onderdeel van deze pakkend portret. OP 2 december 2022 zou de film moeten uitkomen.

*** Women Talking trailer ***

1 Comment

  1. D'Artagnan

    Ik ben benieuwd, van de trailer word je inderdaad niet veel wijzer.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *