Shia LaBeouf was NIET ontslagen door Olivia Wilde

Ik moet zeggen, ook wij waren in de fout door te snel mee te gaan in het ontslag-verhaal van actrice en regisseur Olivia Wilde toen ze te kennen gaf dat ze in 2020 Florence Pugh wou beschermen op de set van Don’t Worry Darling (2022) van alle negativiteit van Shia LaBeouf. Ze had een “no asshole” policy en daarom heeft ze haar nieuwe vriend Harry Styles de rol gegeven. Maar nu blijkt dat het allemaal leugens waren. Shia LaBeouf zou zelf zijn opgestapt omdat er gewoon te weinig voorbereiding was voor de acteurs.

En wij waren in ieder geval niet de enige filmsite die met het verhaal gingen rollen gezien de “bad boy” reputatie van Shia. Het was Variety die het verhaal uit de doeken deed nadat Shia zelf zijn emails en videoboodschappen had gedeeld om zo zijn naam te zuiveren, goed wetende dat hij al persona non grata was bij heel wat studio’s en zo’n nieuws enkel maar olie op het vuur smijt. In Variety had Wilde het volgende gezegd over de reden waarom Shia werd ‘ontslagen’: “Ik zeg dit als iemand die zo’n bewonderaar is van zijn werk. Zijn proces was niet bevorderlijk voor het ethos dat ik eis in mijn producties. Hij heeft een proces dat in sommige opzichten een strijdlustige energie lijkt te vereisen, en ik geloof persoonlijk niet dat zoiets bevorderlijk is voor de beste prestaties. Ik geloof dat het creëren van een veilige, vertrouwde omgeving de beste manier is om mensen hun beste werk te laten doen. Uiteindelijk is het mijn verantwoordelijkheid om de productie en de cast te beschermen. Dat was mijn taak”. Warner Bros die goed op de hoogte was van het probleem had dit ook niet rechtgezet, maar het verhaal van Wilde nog maar eens in de verf gezet.

Shia stuurde hierop twee e-mails door die hij naar Wilde zou hebben gestuurd nadat het coververhaal van Variety was gepubliceerd. In de e-mails schreef LaBeouf: “Jij en ik kennen allebei de redenen voor mijn vertrek. Ik heb jouw film verlaten omdat je acteurs en ik geen tijd konden vinden om te repeteren.” LaBeouf stuurde Variety-screenshots van sms-berichten die hij in augustus 2020 naar Wilde stuurde, waar hij Wilde vertelde dat hij de productie van “Don’t Worry Darling” zal verlaten. Wilde had hierop gereageerd: “Bedankt dat je me hebt laten meedenken over je denkproces. Ik weet dat dat niet leuk is. Het voelt niet goed om nee tegen iemand te zeggen, en ik respecteer je eerlijkheid. Ik voel me vereerd dat je met me mee wilde gaan, zodat ik een verhaal met je kon vertellen. Ik ben ontdaan omdat het iets bijzonders had kunnen zijn. Ik wil duidelijk maken hoeveel het voor me betekent dat je me vertrouwt. Dat is een cadeau dat ik meeneem.”

Daarbovenop voegde Shia een video die Wilde hem naar verluidt op 19 augustus 2020 had gestuurd, twee dagen nadat hij beweerde te zijn gestopt. In de video bestuurt Wilde een auto en zegt dat ze “nog niet klaar is om dit op te geven”. Ze zinspeelt ook op de spanning tussen LaBeouf en Florence Pugh, die in de film speelt als Alice, de vrouw van het personage Jack van LaBeouf en Styles. En eigenlijk zet ze haar actrice ook te kakken door naar haar te verwijzen als ‘Miss Flo’ en dat het wel eens een wake-up call kan zijn voor haar [vermoedelijk om tijd te maken voor repetities]. De daaropvolgende email van Shia aan Olivia was ook heel open en respectvol, maar zette wel de puntjes op de ‘i’.

Kijk, wij kijken uit naar Don’t Worry Darling. Deze film ziet er fantastisch uit. Ik hoop dat dit verhaal nu geen schaduw zal werpen op alles. Al dit nieuws had niet naar buiten moeten komen. De film komt uit binnen 3 weken. Dit is zwaar teleurstellend en ik hoop dat Olivia snel met een boodschap naar buiten komt om het verhaal recht te trekken, al was het maar om Shia in een beter daglicht te zetten. Hij is een geweldige acteur en verdient het niet om zo behandeld te worden. Zoiets doe je niet met acteurs.

Volgens The Wrap zou Florence Pugh na de onthulling van de video nu zelfs niet meer van plan zijn om promotie te voeren voor de film. Haar enige promotie was dus tijdens het Film Festival van Venetië en daar zal de actrice het bij laten. Pugh zal dit wel motiveren door te zeggen dat ze haar volle aandacht wil geven aan de productie van Dune: Part Two (2023). De opnames voor deze prent vinden ondermeer plaats in Budapest. Mensen in de entourage van Pugh hadden eerder laten weten dat Pugh niet zo tevreden was van de avances van Wilde op de set naar Styles, terwijl zijn personage een affaire had met het personage van Pugh, en dit allemaal terwijl Wilde’s man Jason Sudeikis met de twee kinderen ook op de set waren. Als je dan nog weet dat Florence eerst was gecontacteerd voor een bijrol en pas met Covid een upgrade kreeg naar de hoofdrol, zijn er vermoedelijk heel wat onderliggende spanningen. Wilde speelde met het idee zelf de hoofdrol te spelen, nu speelde ze de bijrol van Alice.

2 Comments

  1. Elise

    Je zal maar Jason Sudeikis zijn die daar op de set staat met hun twee kinderen, om dan mama bezig te zien die aan het flirten is met een pop-idool…

    Reply
  2. Aster

    Vrouwen zijn niet zo veel anders dan mannen. Regisseur Rupert Sanders had ook zo een flirt met zijn actrice Kristen Stewart toen hij zelf in relatie was met actrice in andere rol. Anderzijds, liegen en een andere acteur zwart maken is wel wat laag bij de grond. En waarom zou je zoiets doen?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *