Creepy thriller Gone in the Night met Winona Ryder

Winona Ryder heeft haar terugkeer verzekerd met de top-serie “Stranger Things”, en onlangs dook ze nog op in de romcom Destination Wedding (2018) aan de zij van Keanu Reeves. Nu speelt ze de hoofdrol in de thriller Gone in the Night (2022) van Eli Horowitz die hiermee zijn filmdebuut maakt.

Korte inhoud: Bij aankomst in een afgelegen hut, vinden Kath (Winona Ryder) en haar vriend Max (John Gallagher Jr.) daar al een mysterieus jonger stel (Brianne Tju en Dustin Ingram) – de huur is blijkbaar dubbel geboekt. Omdat ze nergens anders heen kunnen, besluiten ze de hut tot de volgende ochtend met deze vreemden te delen. Wanneer haar vriend met de jonge vrouw verdwijnt, raakt Kath geobsedeerd door het vinden van een verklaring voor hun plotselinge breuk, maar de waarheid is veel vreemder dan ze zich had kunnen voorstellen. Ze krijgt in haar zoektocht de hulp van een man (Dermot Mulroney) die haar wil helpen.

De trailer steekt goed in mekaar want het laat voldoende zien om onze interesse te wekken zonder veel plotdetails te onthullen en het geheel ziet er behoorlijk creepy uit, maar ook intrigerend, zeker het moment waarop het personage van Max en Tju beginnen te flirten. Ze likt zelfs aan zijn elleboog, want een behoorlijk bizarre scène is. Het kan twee kanten uitgaan, ofwel is het een slimme thriller met veel twists en turns met een sterke logica, of de logica is zoek en het wordt een verstand-op-nul creepy verhaal. In ieder geval heeft de scenarist Matthew Derby ook niet zo zot veel ervaring in het schrijven van langspeelfilms dus tasten we wat in het donker. De man heeft wel meegeschreven aan de niet onaardige serie “Homecoming”. Op 15 juli 2022 is de film uitgekomen in de States, wij hebben alsnog geen releasedatum.

*** Gone in the Night trailer ***


Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *