Geen beter moment om haaienfilm The Reef: Stalked uit te brengen

Zoals jullie hebben kunnen lezen kampt Egypte met Jaws in de Rode Zee die tot dusver bekend al minstens 2 toeristen heeft aangevallen. Haaien zijn niet verzot op mensenvlees maar het kan wel eens gebeuren dat ze twijfelen aan een prooi en dan gaan ze eens proeven, meestal met dodelijke gevolgen. In een dergelijk klimaat een haaienaanval-thriller uitbrengen is een geschenk uit de hemel voor de producers. The Reef: Stalked (2022) is een op zichzelf staand vervolg op de haaienaanvalfilm The Reef (2010), wederom bedacht en geregisseerd door Andrew Traucki.

Korte inhoud: In een poging om te genezen nadat ze getuige waren geweest van de gruwelijke moord op haar zus, reizen Nic, haar zus Annie en twee goede vrienden naar een afgelegen eiland in de Stille Oceaan voor een kajak- en duikavontuur. Slechts enkele uren na hun expeditie worden de vrouwen gestalkt en vervolgens aangevallen door een enorme Witte Haai. Om te overleven zullen de vrouwen moeten samenwerken, en Nic zal haar posttraumatische stress moeten overwinnen, haar angsten onder ogen moeten zien en een monster moeten verslaan.

De film werd gemaakt met een minimum aan middelen en een beperkte cast, met Teressa Liane, Ann Truong, Saskia Archer, Kate Lister en Tim Ross. De eerste film had iets meer dan 3 miljoen dollar gekost maar kon geen echte bioscooprelease verzilveren. Deze film zou het verschil kunnen maken maken een beperkte bioscooprelease, maar de eerste reviews zijn niet al te positief.

De trailer begint met een groepje vrienden die het prachtige landschap aanschouwen terwijl ze aan hun kajaktocht beginnen. Vervolgens zegt één van de personages wat je nooit in een film wilt horen, “wat er mogelijk mis kan gaan”. Van daaruit laat de trailer precies zien wat er mogelijk mis kan gaan als de haai één van de kajaks van de vrienden laat kantelen. Vanaf daar zien we flitsen van de jonge vrouwen die vechten voor hun leven terwijl de haai meedogenloos op hen jaagt. De trailer toont ook de slogan “In de grote diepten, je diepste angst, zal je levend opeten.”

De enige recente haaienfilm die wat mij betreft nog echt de moeite was, is zonder twijfel The Shallows (2016). Deze film had ook een duidelijk concept en alles voelde “echt” aan wat het een bijzonder knappe thriller maakte. In afwachting op een filmreview is hieronder in ieder geval al de trailer van de film. De film is op 29 juni 2022 in de States in premiere gegaan, bij ons lijkt deze straight-to-dvd uit te komen, en misschien nog opgepikt door een streamingsdienst.

*** The Reef: Stalked trailer ***


1 Comment

  1. Skylar

    Jaws blijft de beste haaienfilm, punt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *