Minions: The Rise of Gru deed wat Pixar niet kon aan de box-office

…en dat is de eerste plaats veroveren met reeds een recette van een kleine 50 miljoen dollar en dat alleen in de States. Verwacht wordt dat deze Illumination film het weekend zal eindigen met een recette van 120 miljoen en goed op weg om opnieuw een succesverhaal te worden. Minions: The Rise of Gru zal meteen ook Despicable Me 4 niets meer in de weg staan. En deze film had eigenlijk 2 en 1/2 jaar eerder moeten uitkomen maar werd verschoven omwille van Covid. Het script werd geschreven door Matthew Fogel en geregisseerd door Kyle Balda, Jonathan del Val en Brad Ableson. Na de tegenvallende resultaten voor Pixar is dit wel een opluchting voor de animatiefilms.

Korte inhoud: In het hart van de jaren 70 groeit Gru (Steve Carell) op in de buitenwijken, te midden van een vlaag van gevederd haar en uitlopende jeans. Als fan van een superschurken-groep die bekend staat als de Vicious 6, bedenkt Gru een plan om kwaadaardig genoeg te worden om zich bij hen aan te sluiten. Gelukkig krijgt hij wat chaos-makende back-up van zijn trouwe volgelingen, de Minions. Samen zetten Kevin, Stuart, Bob en Otto een nieuwe Minion in, met beugels en een wanhopige behoefte om te behagen. Ze maken ook hun eerste ondergrondse headquaters, experimenteren met hun eerste wapens en voeren hun eerste missies uit. Wanneer de Vicious 6 hun leider, de legendarische vechter Wild Knuckles (Alan Arkin), verdrijven, interviewt Gru om hun nieuwste lid te worden. Het gaat niet goed (op zijn zachtst gezegd), en wordt alleen maar erger nadat Gru hen te slim af is en plotseling de doodsvijand van de elite van het kwaad wordt. Op de vlucht zal Gru zich wenden tot een onwaarschijnlijke bron voor begeleiding, Wild Knuckles, en ontdekken dat zelfs slechteriken een beetje hulp van hun vrienden nodig hebben.

Wat meteen in het oog springt is de beladen cast van actie-acteurs; gaande van Jean-Claude Van Damme tot Michelle Yeoh, Dolph Lundgren en Danny Trejo, naast Taraji P. Henson, Julie Andrews en Russell Brand. Hoe dan ook, het doelpubliek voor deze film zijn teenagers, maar ook de ouderen kunnen pret hebben met de vele cult referenties in deze Despicable Me prequel, die zich afspeelt net na de Minions (2015) film.

En het gerucht is dat er veel achterwerken te zien zijn in de prent. De ene zal zich hieraan meer storen dan een andere, maar een publiek die daar mee zal kunnen lachen is … het doelpubliek. De makers zijn niet bezig met opkuiswerk of het goede voorbeeld te geven, ze gaan resolutt voor de humor en blijkbaar bevalt dit wel. De film komt bij ons uit op 6 juli 2022.

*** Minions: The Rise of Gru trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *