Kevin Costner maakt zich klaar voor 4-delige western Horizon

De 67-jarige Kevin Costner mag dan nog wel de pensioenleeftijd hebben bereikt, wil hij nog eens uitpakken met een western. Hij zou niet alleen de hoofdrol vertolken in Horizon (2023) maar tevens de film regisseren. Er is nog niet zoveel bekend van het project buiten dat het een veelzijdig epos zou zijn dat een periode beslaat van 15 jaar tijdens de pre- en post-Burgeroorlog en de expansie en vestiging van het Amerikaanse westen.

Het project zou dermate groots zijn dat hij zelfs zinnens is om er – James Cameron gewijs – maar liefst vier films van te maken. Dit zou meteen ook Costner’s 4de film worden na Open Range (2003), The Postman (1997) en zijn Oscar-succes Dances With Wolves (1990). Allemaal westerns en dus licht een zowat in de lijn van wat we van de man gewend zijn.

Vermoedelijk heeft de acteur opnieuw de smaak te pakken gekregen door “Yellowstone”, een knappe serie waarin hij een lid speelt van een boerenfamilie in Montana die het moet opnemen tegen binnendringers. Een verhaal die zich in de huidige tijd afspeelt maar waar Costner met cowboyhoed en paard te zien was. De 4 films zouden allemaal verschillende verhalen hebben die allemaal met elkaar verbonden zijn, dus je kijkt naar een soort saga. In hoezeer Costner de hoofdrol zal spelen in de 4 films is niet duidelijk. Eén ding is zeker, er is sprake van minstens 170 sprekende rollen.

Het is ook nog niet duidelijk of het straight-to-streaming zal worden of dat de 4 films alsnog een bioscoop release krijgen. Het productiehuis van Costner, Territory Pictures Entertainment, zal hierin samenwerken met Warner Bros en New Line Cinema.

2 Comments

  1. joris de man

    Laten we hopen dat ze een wapenspecialist aanschaffen die geen echte kogels in de wapens laat slingeren…

    Reply
  2. Brun

    Ik zie hem wel graag in films opduiken, heeft altijd wel degelijke vertolkingen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *