Oscar Isaac maakt MCU debuut met Disney+ serie Moon Knight

Het heeft een tijdje geduurd maar uiteindelijk heeft ook Oscar Isaac de stap gezet in de comic-wereld van de Marvel Cinematic Univers en dan nog wel met zijn eigen serie genaamd “Moon Night” (2022). In de serie speelt hij de rol van Marc Spector, een voormalig marinier en CIA-agent die een huurling wordt, ondanks zijn tegenstrijdige gevoelens over geweld en moraliteit. Tijdens een baan in Soedan wordt hij geschrokken van de meedogenloze medehuurling Raoul Bushman, die archeoloog Dr. Alraune aanvalt en doodt hem. Spector redt de dochter en collega van de archeoloog, Marlene Alraune, maar wordt dan uiteindelijk verslagen door Bushman. De stervende Spector wordt naar een recent opgegraven tombe gebracht als onderdak en voor een standbeeld van de Egyptische maangod Khonshu geplaatst. Spector lijkt te sterven, maar herleeft plotseling, volledig genezen.

En zoals dat gaat in het comic universum wil de maangod dat Spector nu de “Ridder van de Maan” wordt. En bij terugkeer naar de VS investeert hij dat ook zijn energie en tijd in zijn nieuwe alter-ego, geholpen door zijn collega Jean-Paul “Frenchie” DuChamp en Marlene Alraune, die zijn geliefde en uiteindelijke moeder van zijn dochter wordt. Samen met zijn gekostumeerde alter ego gebruikt hij drie andere identiteiten om informatie te verkrijgen uit verschillende sociale kringen: een miljardair zakenman onder de naam van Steven Grant, een taxichauffeur genaamd Jake Lockley en Mr. Knight, een gedreven adviseur. Spector komt er al snel achter dat zijn nieuwe krachten zowel een zegen als een vloek kunnen zijn voor zijn onrustige leven.

Ethan Hawke speelt de serie-antagonist. In een recente verschijning op Late Night with Seth Meyers, vertelde hij de host dat hij zijn karakter baseerde op sekteleider David Koresh (zie wiki). Volgens de veteraan acteur, onlangs bekend om zijn veelgeprezen hoofdrol in Paul Schrader’s existentiële milieu-terrorismefilm First Reformed (2017), speelde Isaac – die op de weg van Hawke in Brooklyn woont – een cruciale rol bij het krijgen van de rol. “Hij kwam naar me toe en zei: ‘Ik vond “The Good Lord Bird” erg leuk. Wil je met mij in Moon Knight spelen?’ En ik had zoiets van, ‘Ja,'”, vertelde hij Meyers op de show.

Samen met Hawke en Isaac zien we ook Gaspard Ulliel en de Egyptische actrice May Calamawy een belangrijke rol spelen in de serie. Het is geproduceerd door Marvel-maestro Kevin Feige en geschreven door Doug Moench. De afleveringen van de serie worden geregisseerd door ondermeer de Egyptische regisseur Mohamed Diab, naast Justin Benson en Aaron Moorhead. Maar gezien de Egyptische context van het verhaal willen ze waarschijnlijk ook wat Egyptische invloeden hebben in de serie.

*** “Moon Knight” trailer ***


2 Comments

  1. Notorious

    Als dit de nieuwe MCU is zou Oscar Isaac wel eens de nieuwe lead kunnen zijn. Ik kijk hier echt wel naar uit!

    Reply
  2. Mirthe

    Het pak is wel gaaf, wel raar dat ze er een serie van maken in plaats van een film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *