Nieuwe survival film Against the Ice met Nikolaj Coster-Waldau

Netflix heeft zonet een trailer uitgebracht voor hun nieuwste speelfilm Against the Ice (2022) en het komt met een waarschuwing: kan zwaar ademen en frequent nagelbijten veroorzaken. De film is gebaseerd op de memoires van Ejnar Mikkelsen, en wordt gespeeld door Nikolaj Coster-Waldau, een poolreiziger die vastbesloten is om de dagboeken van de Mylius-Erichsen-expeditie te vinden: dagboeken die zouden bewijzen dat het voorheen bestaande begrip van de vorm van de Oost-Groenlandse kust een mythe was, onjuist en vermoedelijk egoïstisch voor de Verenigde Staten.

Korte inhoud: In 1909 leidt Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau) een expeditie naar Groenland. Hij wil de bewering ontkrachten van de Verenigde Staten dat Groenland uit twee delen bestaat. Met de onervaren Iver Iversen (Joe Cole) verlaat hij onderweg het schip, dat met de resterende crewleden achterblijft, en vervolgt hij zijn reis per slee. De heren stuiten op bewijs dat Groenland uit één deel bestaat, maar worden op hun terugreis met hongersnood en moeheid geconfronteerd. Daarnaast is er geen spoor te vinden van de crew en ligt hun schip ingesloten.

Hoewel de plot doordrenkt is van de geschiedenis van Denemarken, stelt de trailer snel de inzet van de film vast, waarbij de barre omstandigheden en de schijnbaar zinloze expeditie worden belicht die Mikkelsen en zijn enige handlanger Iver Iversen ondernemen. De angst begint bij het begin van de trailer, wanneer Charles Dance de woorden zegt: “Als je naar onbekende landen reist om nieuwe delen van de wereld te ontdekken, is het om ervoor te zorgen dat de verslagen van je ontdekkingen veilig en wel worden afgeleverd . Met of zonder jou.”

De trailer introduceert Waldau en Cole en stelt de gevaren vast die voor hen liggen. Maar naarmate de ontdekkingsreizigers dieper in het arctische terrein reizen, waar de prachtige cinematografie van Torben Forsberg te zien is, wordt de muziekscore van Volker Bertelmann cryptischer en mysterieuzer terwijl de onverschrokken ontdekkingsreizigers vechten tegen de elementen, de natuur, hun eigen mentale capaciteiten en elkaar.

De regie van de film is in handen van de Deense regisseur Peter Flinth die na een periode van 8 jaar sinds Beatles (2014) nog eens achter de camera is gekropen. Op 2 maart 2022 zou Against the Ice moeten uitkomen.

*** Against the Ice trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *