John Cho werd zwaar gewond op set van Cowboy Bebop

Cowboy Bebop is de adaptatie in een 10-delige tv-serie van een Japanse sciencefiction neo-noir anime televisieserie gemaakt en geanimeerd door Sunrise. De zesentwintig afleveringen van de serie spelen zich af in het jaar 2071 en volgen de avonturen van een rondzwervende premiejagers aan boord van de Bebop. Wat zo opmerkelijk is aan de reeks is dat Cowboy Bebop zijn inspiratie haalt uit een brede waaier van filmgenres, zoals sciencefiction-, western- en noir-films. De volwassen existentiële malaise, eenzaamheid en het onvermogen om aan je geschiedenis te ontsnappen, behoren tot de meest voorkomende thema’s van de show.

Korte inhoud: Het Space Western-verhaal volgt Spike Spiegel en zijn rag-tag crew van premiejagers, of Cowboys, terwijl ze proberen de ergste criminelen van de melkweg te vangen en de onverwachte gevaren te overleven die ze door de ruimte tegenkomen, soms de wereld reddend maar altijd met miljoenen aan schade toe te brengen.

De anime had eigenlijk al in 2011 het daglicht moeten zien met Keanu Reeves als Spike Spiegel naar een script van Peter Craig (The Hunger Games, Bad Boys for Life, The Batman, Gladiator 2), maar Hollywood hield de boot af omdat het prijskaartje voor de verfilming een te groot risico voor hen inhield en ze liever geld wilden steken in een sequel of een remake van een gevestigde IP. Gelukkig is er Netflix die wél wou investeren om er een degelijke en hedendaagse serie van te maken met John Cho in de hoofdrol en Mustafa Shakir, Daniella Pineda, Elena Satine en Alex Hassell in de bijrollen.

John Cho was een perfecte keuze voor de rol maar tijdens de productie brak Variety het nieuws dat de acteur een ongeval had gehad op de set in Nieuw-Zeeland, en de productie noodgedwongen 7 tot 9 maanden stil zou liggen. Pas later vernamen we dat het om een ernstig knie-ongeval zou gaan.

Nu Bebop naar de aanloop van zijn release in de aandacht komt, kreeg Cho de kans om meer openhartig te spreken over wat er is gebeurd. De acteur verscheen op James Corden’s Late Late Show en onthulde dat hij zijn ACL scheurde tijdens het filmen van een nachtscène. Hoewel hij nog steeds niet zeker weet wat de oorzaak was, werden tijdens zijn herstelperiode discussies gevoerd over de niet ongebruikelijke manier om zijn blessure te omzeilen. Eén van de suggesties was om de acteur te face-swappen op een andere acteur (gezien de technologie al zijn verdiensten had laten zien in films als The Irishman tot zelfs TikTok met de deepfake accounts van ondermeer Tom Cruise). Maar het kostenplaatje zou niet noodzakelijk goedkoop zijn gebleken.

De regie van de serie is in handen van Alex Garcia Lopez en Michael Katleman en de beelden zien er geweldig uit. Ook de muziek werd opnieuw gemaakt door Yôko Kanno. De serie is al sinds 19 november 2021 te bekijken op Netflix. Check it out!

*** Cowboy Bebop trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *