Freaky (2020) *** Blu-ray recensie

Op komt deze Freaky (2020) uit op DVD en Blu-ray. Tijdens zijn bioscooprun heeft de film een povere 16 miljoen opgehaald, gelukkig heeft de film maar 6 miljoen dollar gekost. De film is wel uitgekomen in november 2020 te midden van de Covid-gekte. Het ziet er naar uit dat de makers deze film ‘Freaky Friday … the 13th’ wilden noemen maar daar hebben ze waarschijnlijk de toestemming niet voor gekregen 🙂

Korte inhoud: Vier tieners worden op brute wijze vermoord door een seriemoordenaar die bekend staat als de Blissfield Butcher (Vince Vaughn), die na hen te hebben vermoord een oude dolk steelt die bekend staat als La Dola. De gepeste middelbare 16-jarige scholier Millie Kessler (Kathryn Newton) de homecoming-voetbalwedstrijd van Blissfield Valley High School bij, waar ze optreedt als de schoolmascotte. Lang nadat het spel is afgelopen, blijft Millie wachten in de buurt van de nu lege school tot haar moeder (Katie Finneran) haar komt ophalen, maar Butcher duikt op en valt Millie aan. Hij steekt Millie in de schouder met La Dola, waardoor er onmiddellijk een identieke wond op zichzelf verschijnt. Charlene komt bij de school en jaagt de Butcher af. De politie verzamelt La Dola als bewijs, sluit het op in het politiebureau en lanceert een klopjacht op de serialkiller. Maar de volgende dag ontdekken de Butcher en Millie dat ze van lichaam zijn verwisseld. Ze heeft minder dan 24 uur de tijd voordat ze definitief van gedaante verandert.

Vince Vaughn heeft eigenlijk wel de perfecte looks voor een serial-killer rol, hij is groot en sterk, man van weinig woorden en heeft ook wel een scherpe blik. En gezien zijn parcours was hij ook wel de meest geschikte persoon voor een zelfreferentiële horrorprent als Scream, die met een spottende blik kijk naar de genreconventies. De film werd geregisseerd door Christopher Landon die met zijn Happy Death Day films eigenlijk al te kennen gaf dat dit het genre is waarin de filmmaker wil uitblinken. Het was geen bijzonder enge film, maar het kijkt wel snel weg en is niet onaangenaam.

De grootste amusementswaarde zijn de vertolkingen, want een body-swap brengt uiteraard op zich al veel komische wendingen met zich mee, om maar te beginnen gaat de serial killer nu anders gaan lopen en onderschat de tiener die plots haar grote gestalte. Terwijl Millie door de stad sluipt in de hoop de hulp in te roepen van haar vrienden Josh (Misha Osherovich) en Nyla (Celeste O’Connor), en tegelijkertijd ook de politie ontwijken, zien we dan de tiener-turned-serial-killer nu ook de voorliefde om mensen te vermoorden niet achterwege zal laten. En haar eerste slachtoffers zouden wel eens de pestkoppen kunnen zijn die haar leven zuur hebben gemaakt.

Op de Blu-ray staat de audio-commentaar van de regisseur over de gehele film, alsook deleted scenes en making of filmpjes.


Review Freaky (2020)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

*** Freaky trailer ***

1 Comment

  1. Alex

    Vince Vaughn zien als een tiener is eigenlijk alles wat we nu nodig hebben.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *