Happy Death Day 2U (2019) *** Blu-ray recensie

Na het succes van Happy Death Day (2017) kon de sequel niet uitblijven, en deze week verschijnt Happy Death Day 2U (2019) op DVD en Blu-ray, 4 maand na zijn bioscooprelease, en eigenlijk is de film nog half zo slecht niet dan wat ik had verwacht.

Korte inhoud: De studente Tree Gelbman (Jessica Rothe) heeft na vele mislukte pogingen haar moordenaar gevonden en haar verjaardag overleefd. Samen met haar vriend Carter (Israel Broussard) probeert ze de draad van haar leven weer op te pakken. Maar dan krijgt Ryan (Phi Vu), de huisgenoot van Carter, ineens te maken met een terugkerende dag en gemaskerde moordenaar. Als ervaringsdeskundige besluit Tree om Ryan te helpen met zijn probleem, maar tijdens deze missie ontdekt Tree hoe het komt dat zij in een timeloop is terechtgekomen en komt ze voor een paar lastige keuzes te staan.

De film werd opnieuw geregisseerd en geschreven door Christopher Landon voor Blumhouse Productions. De eerste film had een productiebudget van 4.5 miljoen dollar en bracht 125 miljoen dollar op. Deze sequel had dubbel zoveel budget maar deed het wel stukken minder goed en bleef steken op 64 miljoen wereldwijd. Het zou me dus verbazen dat er nog een derde deel komt, ook al heeft de regisseur wel degelijk zijn plannen kenbaar gemaakt voor een threequel.

Daar waar Groundhog Day (1993) de inspiratie was voor de eerste film, is de Back to the Future-trilogie misschien wel de muze van dit vervolg. En ook al is de toon van de film misschien niet altijd hetzelfde, slaagt deze prent er wonderwel in om met een ander concept dezelfde vibe te brengen als met de eerste film. Er zit wederom heel wat bloed in de film en de humor is ook voldoende aanwezig.

Maar de reden waarom deze film het hoofd boven water houdt is en blijft Jessica Rothe, die een magnetische uitstraling heeft en toch wel één van de betere scream queens van de laatste jaren. Ze heeft een aangeboren talent om zowel herkenbare kwetsbaarheid te brengen als in staat om bijtende humor te projecteren. En ook al is het script niet altijd bulletproof, trekt zij eigenlijk alles op gang en blijf je het verhaal volgen. Hoeveel slasher-films komen en verdwijnen er zonder dat we er al ooit van gehoord hebben, en vaak omwille van een troosteloze casting.


© Paramount & Universal (Belgium)

Eén van de redenen waarom de film het minder goed deed, ook al brengt het evenveel fun, is omdat ze het net iets teveel hebben omschreven als een derivaat van de eerste film. Eigenlijk had de film veel beter kunnen scoren zonder de al te voor de hand liggende ‘2U’ verwijzing. Eigenlijk hadden ze zelfs kunnen uitpakken met een nieuwe titel en het publiek laten aanvoelen dat het in wezen een vervolg is. Ook mis ik Jessica Rothe op de filmposters. Haar niet uitspelen in de marketing-campagne is behoorlijk dom. Rothe zal binnenkort trouwens te zien zijn in de musical Valley Girl.

Deze week verschijnt de DVD en Blu-ray van Happy Death Day 2U met gag-reel, deleted scenes en nog wat making of filmpjes. Echter geen audio-commentaar van de regisseur.

rating

Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 17 juni 2019

*** Happy Death Day 2U trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.